дезертир, Яворовский район, судЯворівський районний суд Львівської області визнав винним приватного підприємця, який був мобілізований у травні 2014-го та більше ніж на півтори роки покинув свою частину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень України.

Відповідно до матеріалів справи, приватний підприємець був мобілізований Галицько-Франківським ОРВК міста Львова для проходження військової служби у військовій частині у Яворівському районі (польова пошта В0111) на посаді старшого стрільця роти охорони. Через кілька місяців, а саме – 8 січня 2015 року – він не прибув на службу до своєї частини. Весь цей час перебував за місцем проживання, приховуючи належність до Збройних Сил України, а також той факт, що він незаконно перебуває за межами вказаної військової частини.

Після оголошення демобілізації, 25 серпня 2016 року солдат добровільно прибув до військової прокуратури Львівського гарнізону та заявив про себе.

Суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України, та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням на два роки.


Яворовский районный суд Львовской области признал виновным предпринимателя, который был мобилизован в мае 2014-го и более чем на полтора года покинул свою часть. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений Украины.

Согласно материалам дела, частный предприниматель был мобилизован Галицко-Франковским ОРВК Львова для прохождения военной службы в воинской части в Яворовском районе (полевая почта В0111) в должности старшего стрелка роты охраны. Через несколько месяцев, а именно - 8 января 2015 года - он не прибыл на службу в свою часть. Все это время находился по месту жительства, скрывая принадлежность к Вооруженным Силам Украины, а также тот факт, что он незаконно находится за пределами указанной воинской части.

После объявления демобилизации, 25 августа 2016 года добровольно прибыл в военную прокуратуру Львовского гарнизона и заявил о себе.

Суд признал его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.1 ст.408 УК Украины, и назначил наказание в виде трех лет лишения свободы. Однако освободил от отбывания наказания с испытанием на два года.