Останнім часом багатьом людям, що стикаються з проблемами, пов’язаними зі спиною, рекомендують остеопатичне лікування. Це підрозділ мануальної терапії, який допомагає впоратися з хворобами опорно-рухового апарату. Завдяки застосуванню остеопатії вдається уникнути вживання медикаментів. 

Комплексний підхід до лікування захворювань хребта

Інститут вертебрології та реабілітації пропонує комплексний підхід до лікування будь-яких захворювань хребта з урахуванням усіх індивідуальних особливостей пацієнта. Тож остеопатія в IVR застосовується у поєднанні з іншими ефективними методиками. Це дає змогу значно пришвидшити процес одужання. 

Записатися на прийом до фахівців можна у таких містах, як Львів, Івано-Франківськ, Київ. Україна майже повністю охоплена мережею клінік, що дуже зручно для пацієнтів з різних регіонів.

Ознаки, за яких варто звернутися до лікаря

Ми досить часто ігноруємо сигнали власного організму, сподіваючись, що пощастить уникнути візиту до лікаря. Але зазвичай симптоми стають дедалі тривожнішими, а лікування — відповідно, тривалішим і дорожчим. 

Остеопатію успішно застосовують у боротьбі з такими захворюваннями, як:

  • патології внутрішніх органів;
  • порушення постави;
  • захворювання суглобів;
  • асиметричний розвиток м’язів;
  • грижі міжхребцевих дисків;
  • сколіоз, лордоз, кіфоз;
  • протрузії.

Основні причини виникнення цих захворювань — сидячий спосіб життя, відсутність регулярних фізичних навантажень, порушення постави. Тож важливе не лише лікування, а й профілактика таких негараздів, особливо у дітей. Спеціально розроблені комплекси вправ дадуть змогу належним чином підтримувати здоров’я хребта.

Як не потрапити до рук шахраїв

Прийоми, які застосовує фахівець під час остеопатичного лікування, досить м’які, тож не завдають фізичного дискомфорту чи болю. Власне сеанс триває приблизно пів години. Варто пам’ятати, що застосовувати таку процедуру можуть лише кваліфіковані фахівці, інакше здоров’ю може бути завдано серйозної шкоди.

Якщо хтось обіцяє позбавити від усіх проблем із хребтом лише за допомогою остеопатії, знайте: ви натрапили на шахрая. Так, застосування цього методу лікування прискорює одужання. Але останнє можливе лише в комплексі з іншими, основними, методиками лікування.

За умови проведення сеансу кваліфікованим фахівцем шкоди від застосування остеопатії бути не може. Але зашкодити може підхід, за якого використовують винятково цей метод. Зафіксовано випадок, коли батьки хворої на епілепсію дівчинки відмовилися від усіх інших методів лікування на користь остеопатії, внаслідок чого дитина померла у 13 місяців.

Можна спробувати скористатися одним з остеопатичних методів, якщо ви багато часу працюєте за комп’ютером і відчуваєте болі у шиї. Покладіть обидві долоні на потилицю, легко натисніть і потягніть голову вниз і вперед. Зафіксуйте таке положення протягом 5-7 хвилин. Ця вправа допоможе позбутися дискомфорту в шиї. Але якщо ви відчуваєте серйозні болі у спині, не зволікайте та звертайтеся до лікарів.