"Ночь во Львове", программа, фестивальЗ 12 по 14 липня у Львові триватиме Фестиваль "Ніч у Львові 2019". Львів’янам та гостям міста запропонують понад сто нічних екскурсій, атракцій, перформансів у музеях, галереях, театрах, храмах і просто на вулицях та площах міста. Повну програму оприлюднила прес-служба Львівської міської ради.

"Фестиваль "Ніч у Львові" — це велика командна робота, до якої задіяне усе місто. Під час Фестивалю майже всі музеї міста, близько 50 установ, будуть працювати до ночі. Приємним є те, що будуть працювати й храми міста: вперше Собор Юра відкриває екскурсію їхніми балконами та будуть традиційні екскурсії хорами Гарнізонного храму. У Музеї народної архітектури і побуту можна буде побачити багато театралізованих дійств. В Національному музеї ім. А. Шептицького — майстер-класи і навіть діджей-вечірки, які раніше ми ніколи не проводили в рамках нашого фестивалю. Та й загалом на всіх локаціях буде багато цікавого, тому ми гостинно запрошуємо гостей та мешканців міста на "Ніч у Львові 2019“. Будемо шукати ангелів разом", — розповіла організаторка "Ночі у Львові" Марта Іванишин.

Цьогорічна тема фестивалю — проект "Ангелотворення", який спільним з Павлом Гудімовим та його виставкою "Ангели".

"Львів чудово зберігся, не дивлячи на те, що у ХХ столітті було так багато різних неприємних історичних моментів. Ним опікуються особливі ангели", — сказав організатор та ідейник арт-виставки "Ангели" Павло Гудімов.

Впродовж 3 днів з 16:00 по 21:00 у внутрішньому дворику Ратуші відбуватиметься мистецька акція, де усі бажаючі зможуть творити Ангелів. Власне самих Ангелів можна буде зробити у супроводі професійних художників, скульпторів та архітекторів у різних розмірах та техніках. Це може бути як щось дуже абстрактне, так і реалістичне. Немає ніяких меж у вираженні. Матеріали для виробів (дерево, текстиль, глина, і т.д.) та робоче місце надаються. Майстерня "Ангелотворення" розрахована як для діток, так і для дорослих.

Також на відвідувачів фестивалю чекає чимало інших цікавих подій, а саме:

12 липня з 18:30 о 21:30 — лекція + майстер-клас "Моне, Мане і карімати" у музеї імені Андрея Шептицького (необхідна попередня реєстрація).

12−13 липня відбудуться екскурсії з професійними екскурсоводами по Личаківському кладовищі в пошуках скорботних ангелів.

13 липня о 21:00 — перегляд хроніки 1929 року "Ангели Львова".

Архівні зйомки, які ще жодного разу не були презентовані.

Показ відбудеться тільки один раз.

14 липня о 22:00 — професійні перформери із студії Contemporary Dance Space Lviv створюють пластичне дійство під музику Святослава Луньова, яка відтворюється на виставці "Ангели" в Музеї Пінзеля.

Екскурсії до Гарнізонного храму. На гостей чекатимуть екскурсійні програми хорами та підземеллям храму, в рамках яких: можна дізнатися про минуле найбільшого храму міста; ексклюзивна нагода піднятись на хори, щоб роздивитись церкву з висоти та оглянути давній орган і його робочу систему; побачити вже відреставровану фреску XVIII ст., на якій зображена карта світу та багато інших речей; спробувати знайти вихід з найбільших підземель старого Львова; а також можна на власні очі побачити, як виглядав Львів у XIII, XV та XVIII ст.

Помадрувати вуличками Львова з "нетуристичною" екскурсією спільно з її організатором та поціновувачем міста Віктором Гальчинським.

Повна програма Фестивалю "Ніч у Львові 2019" додається.

Нагадаємо, громадський транспорт на "Ніч у Львові" курсуватиме довше.


С 12 по 14 июля во Львове продлится Фестиваль "Ночь во Львове 2019". Львовянам и гостям города предложат более ста ночных экскурсий, достопримечательностей, перформансов в музеях, галереях, театрах, храмах и просто на улицах и площадях города. Полную программу обнародовала пресс-служба Львовского городского совета.

"Фестиваль "Ночь во Львове" - это большая командная работа, в которой задействован весь город. Во время Фестиваля почти все музеи города, около 50 учреждений, будут работать до ночи. Приятно то, что будут работать и храмы города. Впервые Собор Юра открывает экскурсию по их балконами и будут традиционные экскурсии по хорам Гарнизонного храма. В музее народной архитектуры и быта можно будет увидеть много театрализованных действ. В Национальном музее им. А. Шептицкого - мастер-классы и даже диджей-вечеринки, которые раньше мы никогда не проводили в рамках фестиваля. И вообще на всех локациях будет много интересного, поэтому мы гостеприимно приглашаем гостей и жителей города на "Ночь во Львове 2019"", - рассказала организатор "Ночи во Львове" Марта Иванишин.

В этом году тема фестиваля - проект "Ангелотворення", совместный с Павлом Гудимовым и его выставкой "Ангелы".

"Львов прекрасно сохранился, несмотря на то, что в ХХ веке было так много разных неприятных исторических моментов. Им занимаются особые ангелы", - сказал организатор и идеолога арт-выставки "Ангелы" Павел Гудимов.

В течение 3 дней с 16:00 до 21:00 во внутреннем дворике Ратуши пройдет художественная акция, где все желающие смогут творить Ангелов. Собственно самих Ангелов можно будет сделать в сопровождении профессиональных художников, скульпторов и архитекторов в различных размерах и техниках. Это может быть как что-то очень абстрактное, так и реалистичное. Нет никаких границ в выражении. Материалы для изделий (дерево, текстиль, глина и т.д.) и рабочее место услуг. Мастерская "Ангелотворення" рассчитана как для детей, так и для взрослых.

Также посетителей фестиваля ждет немало других интересных событий, а именно:

12 июля из 18:30 в 21:30 - лекция + мастер-класс "Моне, Мане и кариматы" в музее имени Андрея Шептицкого (необходима предварительная регистрация).

12-13 июля состоятся экскурсии с профессиональными экскурсоводами по Лычаковскому кладбищу в поисках скорбящих ангелов.

13 июля в 21:00 - просмотр хроники 1929 "Ангелы Львова".

Архивные съемки, которые еще ни разу не были представлены.

Показ состоится только один раз.

14 июля в 22:00 - профессиональные перформеры из студии Contemporary Dance Space Lviv создают пластическое действо под музыку Святослава Лунева, которая воспроизводится на выставке "Ангелы" в Музее Пинзеля.

Экскурсии по Гарнизонному храму. Гостей ждут экскурсионные программы по хорам и подземельям храма, в рамках которых: можно узнать о прошлом крупнейшего храма города эксклюзивная возможность подняться на хоры, чтобы рассмотреть церковь с высоты и осмотреть древний орган и его рабочую систему; увидеть уже отреставрированную фреску XVIII в., на которой изображена карта мира и много других вещей; попытаться найти выход из крупнейших подземелий старого Львова; а также можно воочию увидеть, как выглядел Львов в XIII, XV и XVIII в.

Попутешествовать по улочкам Львова с "нетуристической" экскурсией совместно с ее организатором и ценителем города Виктором Гальчинским.

Полная программа фестиваля "Ночь во Львове 2019" прилагается.

Напомним, общественный транспорт на "Ночь во Львове" будет ходить дольше.