Охматдет, хирург, ударил полицейского, срокДитячий уролог-хірург, який працює у КЗ ЛОДКЛ "Охматдит", отримав умовний строк за те, що вдарив поліцейського. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень України.

Згідно з матеріалами вироку, 26 грудня 2016 року близько 18:00 у квартирі тещі та тестя у м. Камянка-Бузька, під час проведення обшуку на підставі ухвали Шевченківського районного суду м. Львова, при спілкуванні із старшим оперуповноваженим УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України старшим лейтенантом поліції наніс йому удар головою по обличчю.

Лікар пояснив, що дійсно того дня перебував у квартирі його тещі, де проходив обшук працівниками поліції. Окрім нього в будинку був його тесть та його дружина. Перед цим він працював у нічну зміну і був виснажений. Під час обшуку його тестю різко стало погано, підвищився артеріальний тиск, і це його дуже схвилювало. На фоні таких емоцій він не стримався та наніс працівнику поліції удар головую в обличчя, від якого останній отримав тілесні ушкодження. Після цього він зрозумів, що скоїв, і одразу попросив вибачення, а його дружина надала потерпілому першу медичну допомогу. За свої дії просить вибачення у потерпілого, бо розуміє, що вчинив неправильно. Просив не позбавляти його волі, так як він хоче й надалі працювати та займатися вихованням своїх дітей (в нього їх троє).

Як, у свою чергу, розповів потерпілий поліцейський, лікар вийшов з себе через те, що під час обшуку були запрошені поняті. Правоохоронець наполягав на тому, що обвинуваченому слід обрати покарання в межах, визначених законом, так як такі дії є неприпустимими відносно представників правоохоронних органів.

Суд взяв до уваги, що лікар має на утриманні трьох неповнолітніх дітей та матір інваліда 3 групи та характеризується на роботі позитивно, та визнав його винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у звязку із виконанням цим працівником службових обовязків). Суд призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на один рік. Проте від відбування покарання звільнив з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.


Детский уролог-хирург, работающий в КЗ ЛОДКБ "Охматдет", получил условный срок за то, что ударил полицейского. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений Украины.

Согласно материалам приговора, 26 декабря 2016 года около 18:00 в квартире тещи и тестя врача в г. Каменка-Бугская, во время проведения обыска на основании постановления Шевченковского районного суда Львова при общении со старшим оперуполномоченным УЗЭ во Львовской области ДЗЭ ЧП Украина старшим лейтенантом полиции нанес ему удар головой по лицу.

Врач объяснил, что действительно в тот день находился в квартире его тещи, где проходил обыск работниками полиции. Кроме него в доме был его тесть и его жена. Перед этим он работал в ночную смену и был истощен. Во время обыска его тестю резко стало плохо, повысилось артериальное давление, и это его очень взволновало. На фоне таких эмоций он не сдержался и нанес работнику полиции удар головой в лицо. После этого он понял, что натворил, и сразу попросил прощения, а его жена оказала пострадавшему первую медицинскую помощь. За свои действия просит прощения у потерпевшего, потому что понимает, что поступил неправильно. Просил не лишать его свободы, так как хочет и дальше работать и заниматься воспитанием своих детей.

Как, в свою очередь, рассказал пострадавший полицейский, врач вышел из себя из-за того, что во время обыска были приглашены понятые. Милиционер настаивал на том, что обвиняемому следует избрать наказание в пределах, определенных законом, так как такие действия являются недопустимыми в отношении представителей правоохранительных органов.

Суд принял во внимание, что врач имеет на иждивении трех несовершеннолетних детей и мать инвалида 3-й группы и характеризуется на работе положительно, и признал его виновным в совершении преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 345 УК Украины (умышленное причинение работнику правоохранительного органа легких телесных повреждений в связи с выполнением этим работником служебных обязанностей). Ему назначено наказание в виде ограничения свободы сроком на один год. Однако от отбывания наказания суд освободил с испытательным сроком 1 год.