свечи, лампадки, акция, узники, концлагерьЗ нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів на території колишнього концентраційного табору для військовополонених "Шталаг-328" відбудуться скорботні заходи. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

11 квітня на території біля пам’ятного хреста, що розташований в межах комплексу "Цитадель" (м. Львів, вул. Грабовського, 12), громадськість вшанує пам’ять жертв нацистських концтаборів.

В межах заходу запланували запалення лампадок та покладання квітів до меморіального хреста. Опісля відбудеться поминальна молитва.

Захід розпочнеться об 11.00.

Довідка SQ. Щорічно, 11 квітня (згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1991 року) відзначається Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів, який встановлено в день входження американських військ на територію Бухенвальду (1945 р.). В Україні зафіксовано майже 300 місць масових страт населення, діяло 180 концтаборів, існувало 50 гетто. Голодом і насильством в Україні винищено приблизно 4,5 млн. осіб. Найбільшими місцями загибелі мирних громадян були Бабин Яр у Києві, Дробицький Яр у Харкові, Доманівка і Богданівка на Одещині.

У Львові в 1941-1944 роках було три концентраційні табори: Янівський, Єврейське гетто і табір для військовополонених "Шталаг-328", розташований у центрі Львова на території оборонного комплексу XIX ст. "Цитадель". Встановлено, що в таборі "Шталаг-328" утримувалось 284 тисячі в’язнів різних національностей: українці, росіяни, євреї, італійці, поляки, бельгійці, білоруси, голландці та представники інших народів.


По случаю Международного дня освобождения узников фашистских концлагерей на территории бывшего концентрационного лагеря для военнопленных "Шталаг-328" состоятся траурные мероприятия. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

11 апреля на территории возле памятного креста, расположенного в пределах комплекса "Цитадель" (г. Львов, ул. Грабовского, 12), общественность почтит память жертв нацистских концлагерей.

В рамках мероприятия запланировано зажигание свечей и возложение цветов к мемориальному кресту. После состоится поминальная молитва.

Мероприятие начнется в 11.00.

Справка SQ. Ежегодно, 11 апреля (согласно решению Генеральной Ассамблеи ООН от 1991 года) отмечается Международный день освобождения узников фашистских концлагерей, который установлен в день вхождения американских войск на территорию Бухенвальда (1945 г.). В Украине зафиксировано почти 300 мест массовых казней населения, действовало 180 концлагерей, существовало 50 гетто. Голодом и насилием в Украине истреблено примерно 4,5 млн человек. Крупнейшими местами гибели мирных граждан были Бабий Яр в Киеве, Дробицкий Яр в Харькове, Доманевка и Богдановка в Одесской области.

Во Львове в 1941-1944 годах было три концентрационные лагеря: Яновский, Еврейское гетто и лагерь для военнопленных "Шталаг-328", расположенный в центре Львова на территории оборонного комплекса XIX в. "Цитадель". Установлено, что в лагере "Шталаг-328" содержалось 284 000 заключенных разных национальностей: украинцы, русские, евреи, итальянцы, поляки, бельгийцы, белорусы, голландцы и представители других народов.