ОУН, Литвин-Геналь10 квітня на 101-му році життя відійшла у вічність учасник національно-визвольної боротьби, багатолітній в’язень таборів ГУЛАГу на Воркуті Віра Литвин-Геналь. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Поховають Віру Литвин-Геналь на сільському кладовищі села Сморжів. Похорон відбудеться 11 квітня в церкві Вознесіння Господнього. Час проведення похорону уточнюється.

Довідка SQ. Віра Литвин-Геналь (псевдоним Галичанка) проживала в селі Сморжів Радехівського району. Була членом ОУН з 1937 року, в 1940 році пішла у підпілля. Працювала у референтурі пропаганди, займалася вишколом дівчат в колишньому Лопатинському районі, готувалася для проведення пропагандистської роботи на сході України. Заарештована органами НКВД в жовтні 1944 року. На момент арешту проживала в селі Щуровичі, де працювала посильною. Засуджена до 10 років каторги на Воркуті, звільнена в травні 1956 року.


10 апреля на 101-м году жизни отошла в вечность участник национально-освободительной борьбы, многолетний узник лагерей ГУЛАГа в Воркуте Вера Литвин-Геналь. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

Похоронят Веру Литвин-Геналь на сельском кладбище села Сморжов. Похороны состоятся 11 апреля в церкви Вознесения Господня. Время проведения похорон уточняется.

Справка SQ. Вера Литвин-Геналь (псевдоним Галичанка) проживала в селе Сморжов Радеховского района. Была членом ОУН с 1937 года, в 1940 году ушла в подполье. Работала в референтуре пропаганды, занималась подготовкой девушек в бывшем Лопатинскому районе, готовилась для проведения пропагандистской работы на востоке Украины. Арестована органами НКВД в октябре 1944 года. На момент ареста проживал в селе Щуровичи, где работала посыльным. Приговорена к 10 годам каторги в Воркуте, освобождена в мае 1956 года.