ЕС, Консультативная миссия, Дрогобыч, детективыКонсультативна Місія Євросоюзу передала слідчим Дрогобича обладнання на понад один мільйон гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області. 

8 серпня у рамках проекту запровадження інституту детективів у слідчому відділі Дрогобицького відділу поліції відбулася зустріч представників Консультативної місії ЄС, керівництва Головного управління Національної поліції у Львівській області та Дрогобицького відділу поліції. Дрогобицькі правоохоронці отримали найсучасніші криміналістичні набори, фотоапарати, комп’ютери, принтери та монітори, а також спеціальну пересувну автолабораторію, аналогів якої в Україні наразі немає.

"Хочу подякувати представникам Консультативної Місії ЄС за надане обладнання. Приємно, що відтепер новітня техніка європейського рівня є у нас на Львівщині. Вона суттєво допоможе нашим поліцейським в документуванні та розкритті злочинів, а також дозволить працювати швидко та якісно", – зазначив заступник начальника слідчого управління ГУНП у Львівській області Андрій Ткачик.

Нагадаємо, пілотний проект "Поліцейські детективи", який передбачає об’єднання функцій оперативників та слідчих під єдине підпорядкування, покликаний спростити роботу поліції та підвищити ефективність розкриття злочинів. Такий підхід успішно випробуваний в країнах ЄС, зокрема, в Чеській Республіці, Литві, Польщі та Румунії. В Україні цей проект стартував у березні 2017 року на базі Бориспільського відділу поліції. Стандартна практика в країнах ЄС – слідчий, який виконує функції оперативника та слідчого. Проте, в Україні оперативники та слідчі не рідко працюють під різним підпорядкуванням. Як наслідок, через брак координації та комунікацій між ними страждає ефективність проведення розслідувань. В рамках цього проекту, як повідомлялося раніше, Консультативна Місія ЄС уже передала Дрогобицькому відділу поліції 39 комп’ютерів та 9 принтерів.

 

Евросоюз

Ця публікація була підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid). Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ІА "Status Quo" і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.


Консультативная Миссия Евросоюза передала следователям Дрогобыча оборудования на более чем один миллион гривен. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области. 

8 августа в рамках проекта внедрения института детективов в следственном отделе Дрогобычского отдела полиции состоялась встреча представителей Консультативного миссии ЕС, руководства Главного управления Национальной полиции во Львовской области и Дрогобычского отдела полиции. Дрогобычские правоохранители получили современные криминалистические наборы, фотоаппараты, компьютеры, принтеры и мониторы, а также специальную передвижную автолабораторию, аналогов которой в Украине пока нет.

"Хочу поблагодарить представителей Консультативного Миссии ЕС за предоставленное оборудование. Приятно, что теперь новейшая техника европейского уровня есть у нас на Львовщине. Она существенно поможет нашим полицейским в документировании и раскрытии преступлений, а также позволит работать быстро и качественно", - отметил заместитель начальника следственного управления ГУНП во Львовской области Андрей Ткачик.

Напомним, пилотный проект "Полицейские детективы", который предусматривает объединение функций оперативников и следователей под единое подчинение, призван упростить работу полиции и повысить эффективность раскрытия преступлений. Такой подход успешно опробован в странах ЕС, в частности, в Чешской Республике, Литве, Польше и Румынии. В Украине этот проект стартовал в марте 2017 года на базе Бориспольского отдела полиции. Стандартная практика в странах ЕС - следователь, который выполняет функции оперативника и следователя. Однако, в Украине оперативники и следователи нередко работают под разным подчинением. Как следствие, из-за нехватки координации и коммуникаций между ними страдает эффективность проведения расследований. В рамках этого проекта, как сообщалось ранее, Консультативная Миссия ЕС уже передала Дрогобычскому отделу полиции 39 компьютеров и 9 принтеров.

 

Евросоюз

Эта публикация была подготовлена в рамках проекта "Продвижение реформ в регионы" при содействии Европейского Союза. (http://ec.europa.eu/europeaid). Содержание этой публикации является исключительной ответственностью ИА "Status Quo" и никоим образом не отражает точку зрения Европейского Союза.