В ліцеї ім. В. Симоненка відкрили табличку, що засвідчує зміну статусу начального закладу на DSD-школу. Відтепер цей ліцей надаватиме можливість учням складати іспит на мовний диплом першого та другого рівнів.

«Ми давно чекали на цей момент, і сьогодні маємо нагоду повідомили про новий статус ліцею Симоненка у Львові. Ми приклали багато зусиль для цього, тому раді, що все вдалося. Учні ліцею взяли участь у спеціальних екзаменах і дуже успішно їх склали. Відтак було вирішено, що ця школа може бути долучена до програми Deutsches Sprachdiplom. Символом цього є ця таблиця на стіні ліцею. Ця табличка підтверджує якість викладання німецької мови у цьому навчальному закладі. Відсьогодні ця школа є частиною сім’ї DSD-шкіл», – розповів Крістор Єґля, координатор шкіл DSD в Україні.

«Нам дуже приємно, що ми тепер є школою DSD. Ми докладемо всіх зусиль, щоб наші учні показували гарні, міцні знання», – зазначила Ярослава Скоропад, директорка ліцею ім. В. Симоненка.

До урочистого відкриття таблиці від мерії Львова долучились Зоряна Довганик, керівниця управління освіти міста, та Євген Бойко, в. о. директора департаменту гуманітарної політики.

«Мені, як випускнику цієї школи, дуже приємно, що зараз вона має новий солідний статус. Цей успіх був би неможливим без праці людей, які тут навчають дітей кожного дня. Це визнання від міжнародних фахівців є успіхом не лише ліцею, але й цілого Львова. Вітаю всіх з цією знаменною подією», – наголосив Євген Бойко.

Опісля посадовець на знак подяки вручив монету Короля Данила для координатора шкіл DSD в Україні.

Додамо, до мережі шкіл DSD, які надають можливість складати учням іспит на мовний диплом першого та другого рівнів ліцей Симоненка долучився ще у 2019 році, проте ситуація з розповсюдженням Covid-19 у світі не дозволяла урочисто відсвяткувати цю подію та оголосити про офіційну зміну статусу цього навчального закладу, який увійшов у мережу як 27-ма DSD-школа в Україні.

Міжнародна програма Deutsches Sprachdiplom готує учнів до складання іспиту на німецький мовний диплом II ступеня (рівень В2/С1), а з 2012 року ще і на німецький мовний диплом I ступеня (рівень А2/В1). 

Довідка

Німецький мовний диплом (DSD) – це диплом, що видається школярам за кордоном конференцією міністрів освіти ФРН з 1972 р. Підставою для цього є відвідування однієї з акредитованих DSD шкіл і здача мовного іспиту. В усьому світі цей іспит здають в 40 країнах більше, ніж 12000 школярів щороку. В Україні на сьогоднішній день це понад 200 школярів щорічно.

Німецький мовний диплом, отриманий в Україні, підтверджує, що його власник має знання, що відповідають європейській системі оцінювання знань з мови і йому не потрібно здавати більше ніяких мовних іспитів, щоб навчатися у ВНЗ Німеччини.