электротранспорт, проезд, стоимость, абонементУ зв'язку з запланованим підвищенням вартості проїзду в електротранспорті КП "Львівелектротранс" розглядає можливість введення абонементної плати. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

7 липня відбулися громадські слухання щодо підняття тарифів на проїзд в електротранспорті Львова. Більшістю голосів було підтримано запропоноване підвищення вартості квітка з 2 до 3 гривень (для учнів і студентів – до 1,5 гривні). Розрахунковий тариф, поданий на розгляд економістами ЛКП "Львівелектротранс", погоджений із галузевими профспілками області, пройшов перевірку в управлінні транспорту та департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. Також його підтримали члени Громадської ради при управлінні транспорту міськради.

За словами Олексія Зварича, заступника директора з економіки ЛКП "Львівелектротранс", одними з основних причин для підвищення вартості проїзду є зміна тарифу на електроенергію для комунальних підприємств міста, яка на сьогодні становить 2,25 за КВт. Крім того, суттєво зростає вартість обслуговування транспортних засобів.

"Діючий сьогодні тариф - 2 гривні, запроваджений ще у червні 2014 року, з урахуванням тарифу на електроенергію 36 коп./КВт, сьогодні ж вартість одного КВт становить 2,25 грн. Разом з тим сума компенсаційних виплат за перевезення пільгових категорій пасажирів, яку підприємство отримує із міського бюджету, у 2017 році заплановано 50 млн грн., покриє лише п’яту частину реального пасажиропотоку у пільговому сегменті. Також значно збільшилась частка ремонтно-відновлювального фонду і це безпосередньо пов’язано із зміною вартості комплектуючих матеріалів та оплати праці. Також зросла мінімальна заробітна плата", - доповів Олексій Зварич.

Також було озвучено ряд пропозицій для опрацювання адміністрацією ЛКП "Львівелектротранс" щодо покращення контролю за оплатою пасажирами проїзду в електротранспорті, запровадження абонементу на проїзд в електротранспорті та ін.


В связи с планируемым повышением стоимости проезда в электротранспорте КП "Львовэлектротранс" рассматривает возможность введения абонементной платы. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

7 июля состоялись общественные слушания по поднятию тарифов на проезд в электротранспорте Львова. Большинством голосов было поддержано предложенное повышение стоимости билета с 2 до 3 гривен (для учеников и студентов - до 1,5 гривны). Расчетный тариф, поданный на рассмотрение экономистами ЛКП "Львовэлектротранс", согласован с отраслевыми профсоюзами области, прошел проверку в управлении транспорта и департаменте жилищного хозяйства и инфраструктуры Львовского городского совета. Также его поддержали члены Общественного совета при управлении транспорта горсовета.

По словам Алексея Зварыча, заместителя директора по экономике ЛКП "Львовэлектротранс", одной из основных причин для повышения стоимости проезда является изменение тарифа на электроэнергию для коммунальных предприятий города, которая на сегодня составляет 2,25 грн. за кВт. Кроме того, существенно возрастает стоимость обслуживания транспортных средств.

"Действующий сегодня тариф - 2 гривны, введенный еще в июне 2014 года, учетывал тариф на электроэнергию 36 коп./кВт. Сегодня же стоимость одного кВт составляет 2,25 грн. Вместе с тем сумма компенсационных выплат за перевозку льготных категорий пассажиров, которую предприятие получает из городского бюджета, в 2017 году запланирована в раз мере 50 млн грн., что покроет лишь пятую часть реального пассажиропотока в льготном сегменте. Также значительно увеличилась доля ремонтно-восстановительного фонда и это напрямую связано с изменением стоимости комплектующих материал в и оплаты труда. Также выросла минимальная заработная плата", - доложил Алексей Зварыч.

Также был озвучен ряд предложений для отработки администрацией ЛКП "Львовэлектротранс" по улучшению контроля за оплатой пассажирами проезда в электротранспорте, введение абонемента на проезд в электротранспорте и др.