столбняк, ребенок, заразился, НовояворовскТрирічна дівчинка з Новояворівську, яка минулого тижня захворіла на правець, ймовірно, підхопила хворобу у пісочниці. Про це повідомляє ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України". 

Нагадаємо, у Львівській області зареєстрований випадок захворювання на правець у дитини віком 3 роки, в якої не робили планові профілактичні щеплення з причини відмови батьків. Стан дитини важкий, вона знаходиться на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії та реанімації. Можливою причиною виникнення цієї небезпечної хвороби є те, що дитина засунула в ніс знайдений в пісочниці папір, інфікований збудником правця. 


Трехлетняя девочка из Новояворовска, которая на прошлой неделе заболела столбняком, вероятно, подхватила болезнь в песочнице. Об этом сообщает ГУ "Львовский областной лабораторный центр МЗ Украины". 

Напомним, во Львовской области зарегистрирован случай заболевания столбняком у ребенка в возрасте 3 года, которой не делали плановые профилактические прививки по причине отказа родителей. Состояние ребенка тяжелое, она находится на лечении в отделении интенсивной терапии и реанимации. Возможной причиной возникновения этой опасной болезни является то, что ребенок засунула в нос найденную в песочнице бумагу, инфицированную возбудителем столбняка.