штраф, памятник архитектуры, перепланировкаУ Львові за проведені без дозволів перепланування у будинку на пл. Ринок, 11 компанію оштрафували на 170 тис. грн. Про це повідомляє  ZAXID.NET.  

У Львові власнику нежитлових приміщень на першому поверсі будинку на пл. Ринок, 11, де раніше діяла крамниця брендового одягу "Дім Геррі Вебера", адміністративна комісія, що діє при виконкомі Львівської міськради, визначила штраф у 170 тис. грн..за порушення вимог законодавства про охорону культурної спадщини.

Відповідне рішення було прийняте у вівторок, 3 квітня, повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. За його інформацією, власник приміщень, здійснив внутрішні перепланування, а також вивів у внутрішнє подвір’я будинку вентиляційну витяжку, що створило значні незручності для мешканців.

"Власник має сплатити штраф та усунути виявлені порушення", – сказав Андрій Москаленко.

За інформацією начальниці управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілії Онищенко, на дії власника нежитлових приміщень на першому поверсі будинку були неодноразові скарги мешканців. Зокрема, щодо виведеної у внутрішнє подвір’я вентиляції та металевої решітки, якою частково перекрили внутрішнє подвір’я. Крім того, зі стін будинку пооббивали штукатурку. З боку вул. Сербської на місці частини вікон влаштували двері, щоправда таким чином повернули фасаду історичний вигляд. За словами Лілії Онищенко, за дозволами на початок будівельних робіт власник приміщень не звертався.

Якщо протягом 15 днів порушник не перерахує штрафні кошти, справу передадуть виконавчій службі. Також порушник ще має право оскаржити рішення комісії у суді.

Також на згадуваному засіданні комісії шістьох власників квартир в історичній частині Львова за заміну вікон на пластикові оштрафували на 850 грн, а ще 12, які замінювалибільше одного вікна чи балконні двері, – на 1700 грн.

Довідка SQ. Будинок на пл. Ринок, 11 є пам’яткою архітектури. Він був збудований у 1900 році за кошти Леона Дікера за проектом архітектора Міхала Фехтера у стилі класицизму за кошти приватного власника Леона Дікера на місці колишньої Гайзлерівської кам’яниці, яка належала місту.


Во Львове за проведенные без разрешений перепланировки в доме на ул. Рынок, 11 компанию оштрафовали на 170 тыс. грн. Об этом сообщает ZAXID.NET

Во Львове владельцу нежилых помещений на первом этаже дома на пл. Рынок, 11, где ранее действовала магазин брендовой одежды "Дом Герри Вебера", административная комиссия, действующая при исполкоме Львовского горсовета, определила штраф в 170 тыс. грн. за нарушение требований законодательства об охране культурного наследия.

Соответствующее решение было принято во вторник, 3 апреля, сообщил заместитель городского головы Львова по вопросам развития Андрей Москаленко. По его информации, владелец помещений, совершил внутренние перепланировки, а также вывел во внутренний двор дома вентиляционную вытяжку, что создало значительные неудобства для жителей.

"Владелец должен уплатить штраф и устранить выявленные нарушения", - сказал Андрей Москаленко.

По информации начальника управления охраны исторической среды Львовского горсовета Лилии Онищенко, на действия владельца нежилых помещений на первом этаже дома были неоднократные жалобы жителей. В частности, по выведенной во внутренний двор вентиляции и металлической решетки, которой частично перекрыли внутренний двор. Кроме того, со стен дома пооббивали штукатурку. Со стороны ул. Сербской на месте части окон устроили двери, правда, таким образом вернули фасада исторический вид. По словам Лилии Онищенко, за разрешениями на начало строительных работ владелец помещений не обращался.

Если в течение 15 дней нарушитель не перечислит штрафные средства, дело передадут исполнительной службе. Также нарушитель еще имеет право обжаловать решение комиссии в суде.

Также на этом заседании комиссии шестерых владельцев квартир в исторической части Львова за замену окон на пластиковые оштрафовали на 850 грн., а еще 12, которые заменили больше одного окна или балконные двери - на 1700 грн.

Справка SQ. Дом на пл. Рынок, 11 является памятником архитектуры. Он был построен в 1900 году на средства Леона Дикера по проекту архитектора Михала Фехтера в стиле классицизма на средства частного владельца Леона Дикера на месте бывшей Гайзлеровской каменицы, которая принадлежала городу.