пожар, младенец, Новый РоздолНа пожежі в підвалі житлового будинку врятовано 10 чоловік, з них 7 дітей (одне шестимісячне немовля). Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Львівській області. 

06 травня о 04:49 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу в м. Новий Розділ на пр. Шевченка. Пожежа виникла в кладовому приміщенні підвалу п'ятиповерхового житлового будинку.

У зв’язку з тим, що двері підвалу виходили безпосередньо в середині будинку на сходову клітину, то на момент прибуття вогнеборців до місця виклику вся сходова клітина у будинку була заповнена токсичними продуктами горіння. Мешканці будинку самостійно не могли покинути своїх помешкань, то ж вогнеборцями прийнято рішення працювати по ліквідації загорання та паралельно евакуйовувати мешканців будинку.

За допомогою автодрабини та висувної драбини рятувальники виводили людей через вікна на свіже повітря. Загалом з будинку щоб гарантувати безпеку по сходовій клітці евакуйовано 9 осіб. По драбинах з вікон квартир врятовано 10 чоловік, з них 7 дітей (одне шестимісячне немовля).

Внаслідок пожежі постраждала жінка 1936 року народження, яку з ознаками отруєння продуктами горіння госпіталізовано в Новороздільську міську лікарню.

Причина виникнення займання встановлюється.


На пожаре в подвале жилого дома спасены 10 человек, из них 7 детей (одно шестимесячный младенец). Об этом сообщает пресс-служба Главного управления Госслужбы по чрезвычайным ситуациям в Львовской области. 

6 мая в 4:49 в Службу спасения 101 поступило сообщение о пожаре в г. Новый Раздел на пр. Шевченко. Пожар возник в кладовом помещении подвала пятиэтажного жилого дома.

В связи с тем, что двери подвала выходили внутри дома на лестничную клетку, то на момент прибытия пожарных вся лестничная клетка была заполнена токсичными продуктами горения. Жители дома самостоятельно не могли покинуть свои жилища, поэтому пожарными было принято решение ликвидировать возгорание и параллельно эвакуировать жителей дома.

С помощью автолестницы и выдвижной лестницы спасатели выводили людей через окна на свежий воздух. Всего из дома по лестничной клетке были эвакуированы 9 человек. По лестницам из окон квартир спасено 10 человек, из них 7 детей (один шестимесячный младенец).

В результате пожара пострадала женщина 1936 года рождения, которую с признаками отравления продуктами горения госпитализированы в Новороздольскую городскую больницу.

Причина возникновения пожара устанавливается.