контрактник, АТО, самоволка

Яворівський районний суд амністував учасника бойових дій у зоні АТО, який більш ніж на півтори роки залишив військову службу. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначається у матеріалах справи, старший солдат військової частини польова пошта В 4680 без дозволу командира 2 жовтня 2015 року не з'явився на військово-лікарську комісію до Військового медичного клінічного центру Західного регіону та вчасно не повернувся до розташування військової частини (польова пошта В4680), що дислокувалась у м. Яворів  до 23 червня 2017  року.

В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 407 КК України, визнав повністю, щиро розкаявся та пояснив суду, службу залишив службу у зв'язку із сімейними обставинами. Просив суворо не карати та застосувати до нього  Закон України "Про амністію у 2016 році".

Обираючи обвинуваченому покарання, суд врахував, що він брав участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, є учасником бойових дій. Тому, ухваливши йому покарання у виді трьох років позбавлення волі, звільнив від його відбування на підставі статті 2 Закону України "Про амністію у 2016 році".


Яворовский районный суд амнистировал участника боевых действий в зоне АТО, который более чем на полтора года оставил военную службу. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

Как отмечается в материалах дела, старший солдат военной части полевая почта В 4680 без разрешения командира 2 октября 2015 года не явился на военно-врачебную комиссию в Военный медицинский клинический центр Западного региона и вовремя не вернулся в расположение воинской части (полевая почта В4680), которая дислоцировалась в г.. Яворов до 23 июня 2017 года.

В судебном заседании обвиняемый вину в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.4 ст. 407 УК Украины, признал полностью, чистосердечно раскаялся и пояснил суду, службу оставил службу в связи с семейными обстоятельствами. Просил строго не наказывать и применить к нему Закон Украины "Об амнистии в 2016 году".

Выбирая обвиняемому наказание, суд учел, что он принимал участие в антитеррористической операции на территории Донецкой и Луганской областей, является участником боевых действий. Поэтому, утвердив наказание в виде трех лет лишения свободы, освободил от его отбывания на основании статьи 2 Закона Украины "Об амнистии в 2016 году".