отравление, ресторанВідвідувачі львівського ресторану "Менестрель" отруїлися власною їжею. Збудник виявили у продуктах, які готували за межами ресторану. Про це повідомила лікарка-епідеміологиня Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ганна Костів інформує ZAXID.NET

У середу, 4 грудня, експерти назвали причину отруєння людей на весіллі у львівському ресторані "Менестрель", після якого до інфекційних стаціонарів потрапило 23 людей. У хворих діагностували сальмонельоз. Збудник хвороби виявили у продуктах, які готували за межами ресторану, а потім принесли на бенкет.

"Ми відібрали різні проби продуктів, які залишилися після весілля. І у кондитерських виробах, які готували за межами ресторану, виявили сальмонелу, патогенний стафілокок і бактерії групи кишкової палички. Ми не обстежували людей, які пекли ці кондитерські вироби, вони були різні, бо господарі відмовилися назвали їхні прізвища", – повідомила лікарка-епідеміологиня Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ганна Костів.

Як повідомляють у Департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА, по допомогу до лікарів звернулося 23 людини, які були гостями на весіллі. 17 з них госпіталізували до Львівської обласної інфекційної лікарні, четверо – в інфекційне відділення Бродівської цетральної районної лікарні і двоє лікуються амбулаторно.

У п’ятьох хворих сальмонелу виявили лабораторно, іншим діагноз "сальмонельоз" поставили клінічно. 3 листопада дев'ять пацієнтів з лікарні виписали додому. Стан інших поліпшується.

Як раніше повідомляла  заступниця начальника управління Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Улашина, у ресторані під час перевірки також було виявлено низку грубих порушень, зокрема, не створені умови для дотримання особистої гігієни персоналу, відсутні умивальники для миття рук. У ресторані є всього дві мийні ванни, в яких миють і посуд, і руки. Не було промарковано обладнання і розробний інвентар (ножі, дошки). У холодильниках зберігалися напівфабрикати, але на них не було позначено ні години, ні дати приготування, ні термін реалізації тощо.


Посетители львовского ресторана "Менестрель" отравились собственной едой. Возбудитель обнаружили в продуктах, которые готовили за пределами ресторана. Об этом сообщила врач-епидемиологиня Львовского областного лабораторного центра МЗ Украины Анна Костив информирует ZAXID.NET

В среду, 4 декабря, эксперты назвали причину отравления людей на свадьбе во львовском ресторане "Менестрель", после которого в инфекционные стационары попало 23 человека. У больных диагностировали сальмонеллез. Возбудитель болезни обнаружили в продуктах, которые готовили за пределами ресторана, а потом принесли на праздник.

"Мы отобрали различные пробы продуктов, которые остались после свадьбы. И в кондитерских изделиях, которые готовили за пределами ресторана, обнаружили сальмонеллу, патогенный стафилококк и бактерии группы кишечной палочки. Мы не обследовали людей, которые пекли эти кондитерские изделия, они были разные, потому что хозяева отказались назвали их фамилии", - сообщила врач-епидемиологиня Львовского областного лабораторного центра МЗ Украины Ганна Костив.

Как сообщают в Департаменте здравоохранения Львовской ОГА, за помощью к врачам обратилось 23 человека, которые были гостями на свадьбе. 17 из них госпитализировали во Львовскую областную инфекционную больницу, четверо - в инфекционное отделение Бродовский цетральной районной больницы и двое лечатся амбулаторно.

У пяти больных сальмонеллу обнаружили лабораторно, другим диагноз "сальмонеллез" поставили клинически. 3 ноября девять пациентов из больницы выписали домой. Состояние остальных улучшается.

Как ранее сообщала заместитель начальника управления Госнадзора за соблюдением санитарного законодательства Елена Улашин, в ресторане во время проверки также был выявлен ряд грубых нарушений, в частности, не созданы условия для соблюдения личной гигиены персонала, отсутствуют умывальники для мытья рук. В ресторане есть всего две моечные ванны, в которых моют и посуду, и руки. Не было промаркировано оборудования и разделочный инвентарь (ножи, доски). В холодильниках хранились полуфабрикаты, но на них не было обозначено ни часа, ни даты приготовления, ни срок реализации и тому подобное.