СБУ, взятка, Александр Агашков, Михаил Саврук У Львові СБУ затримала на хабарі очільників одного з комунальних підприємств міськради. Про це повідомляє прес-служба СБУ, інформує "Варта 1".

Співробітники Управління Служби безпеки України у Львівській області викрили на хабарництві керівника одного з комунальних підприємств Львівської міськради та його заступника.

Звинувачені посадовці Олександр Агашков та Михайло Саврук хотіли отримати від підприємця 10 тисяч гривень за здачу йому приміщення в оренду для проведення культурно-масового заходу без укладання договору. Тобто гроші за оренду мали піти їм у кишеню, а не до бюджету громади Львова, заявляють у службі.

Оперативники спецслужби затримали хабарників на робочому місці під час одержання усієї суми неправомірної вигоди.

Викриття зловмисників відбувалося спільно зі слідчими поліції та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Вирішується питання повідомлення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Активістка Ярина Волошин на своїй сторінці заявила, що зараз Олександр Агашков та Михайло Саврук поїхали в слідче управління СБУ на Бандери 1 дописувати протокол. Вона та ряд активістів вважають, що справа сфальсифікована і факт хабара не відповідає дійсності.


Во Львове СБУ задержала на взятке руководителей одного из коммунальных предприятий горсовета. Об этом сообщает пресс-служба СБУ, информирует "Варта 1".

Сотрудники Управления Службы безопасности Украины во Львовской области разоблачили во взяточничестве руководителя одного из коммунальных предприятий Львовского горсовета и его заместителя.

Обвиняемые чиновники Александр Агашков и Михаил Саврук хотели получить от предпринимателя 10 000 гривен за сдачу ему помещение в аренду для проведения культурно-массового мероприятия без заключения договора. То есть деньги за аренду должны пойти им в карман, а не в бюджет общины Львова, заявляют в службе.

Оперативники спецслужбы задержали взяточников на рабочем месте при получении всей суммы неправомерной выгоды.

Разоблачение злоумышленников происходило совместно со следователями полиции и под процессуальным руководством областной прокуратуры. В рамках открытого уголовного производства по ч. 3 ст. 368 Уголовного кодекса Украины продолжаются следственные действия. Решается вопрос сообщение задержанным о подозрении и избрании меры пресечения.

Активистка Ярина Волошин на своей странице заявила, что сейчас Александр Агашков и Михаил Саврук поехали в следственное управление СБУ в Бандеры 1 дописывать протокол. Она и ряд активистов считают, что дело сфальсифицировано и факт взятки не соответствует действительности.