ОТГ, взятка​Сьогодні на хабарі затримали голову однієї з об'єднаних територіальних громад Самбірського району. Про це повідомляє прес-служба СБУ. 

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі голову однієї з об'єднаних територіальних громад Самбірського району Львівщини. Правоохоронці встановили, що посадовець вимагав від приватного підприємця п’ятнадцять тисяч гривень за сприяння у перерахуванні коштів згідно з актами виконаних робіт та гарантію укладення нових договорів на ремонтні роботи.

Оперативники спецслужби затримали посадовця у центрі Самбора після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі десять тисяч гривень. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії. Операція з викриття хабарника проводилась співробітниками Управління СБУ у Львівській області спільно з слідчими поліції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Як повідомляє IA ZIK, мова йде про голову  Дублянської ОТГ Самбірського району, екс-голову смт. Дубляни Романа Когута. 

Нагадаємо, Дублянську ОТГ утворили в серпні 2015 року через об’єднання Дублянської селищної та Великоозиминської і Лукавської сільських рад Самбірського району.


Сегодня на взятке задержали председателя одной из объединенных территориальных громад Самборского района. Об этом сообщает пресс-служба СБУ. 

Сотрудники Службы безопасности Украины разоблачили на взятке председателя одной из объединенных территориальных громад Самборского района Львовщины. Правоохранители установили, что чиновник требовал от частного предпринимателя пятнадцать тысяч гривен за содействие в перечислении средств согласно актам выполненных работ и гарантию заключения новых договоров на ремонтные работы.

Оперативники спецслужбы задержали чиновника в центре Самбора после получения части неправомерной выгоды в размере десять тысяч гривен. Открыто уголовное производство по ч. 3 ст. 368 Уголовного кодекса Украины. Решается вопрос об объявлении задержанному о подозрении в совершении преступления и избрании меры пресечения. Продолжаются следственные действия. Операция по разоблачению взяточника проводилась сотрудниками Управления СБУ во Львовской области совместно с следователями полиции под процессуальным руководством областной прокуратуры.

Как сообщает IA ZIK, речь идет о главе Дублянской ОТГ Самборского района, экс-главу пгт. Дубляны Романе Когуте. 

Напомним, Дублянскую ОТГ образовали в августе 2015 года путем объединения Дублянского поселкового совета и Великоозиминского и Лукавского сельских советов Самборского района.