Як встановили слідчі Сколівського відділення поліції, 29-річний місцевий мешканець перевозив понад 30 незаконно зрубаних дерев породи «смерека» – за скоєне йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Під час відпрацювання території Сколівського району правоохоронці виявили  вантажівку з нечіпованою лісопродукцією на узбіччі сільської  дороги поблизу села Опорець.

На місці працювала слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Під час огляду правоохоронці виявили понад 30 колод породи «смерека» без відповідних пластикових бірок, передбачених для електронного обліку продукції.
Поліцейські встановили особу зловмисника, причетного до незаконної порубки та перевезення лісу – 29-річного місцевого мешканця.

Лісопродукцію вилучено, на неї накладено арешт. Крім того, поліцейські вилучили вантажний автомобіль «КАМАЗ», яким зловмисник перевозив незаконно вирубану деревину, а також дві бензопили марки «Штіль».

За фактом слідчі Сколівського відділення поліції, за процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Встановлюється походження лісопродукції.

Досудове розслідування триває.