петиция, аэропорт, концессияПетиція №22/077606-еп "Про передачу міжнародного аеропорту "Львів" в комунальну власність громаді Львова" зареєстрована на сайті Президента.

Автор петиції Тарас Чупа посилається на міського голову Львова Андрія Садового, який на відкритті Безпекового форуму 31 жовтня заявив, що місто готове взяти аеропорт в комунальну власність замість того, що передавати його в концесію.

Нагадаємо, мер Львова тоді наголосив, що львівське летовище є одним з найкращих в Україні. Воно має 41% приросту за останній рік. Підприємство є успішне і має також мілітарну функцію, адже ним користується Міжнародний центр миротворчості та безпеки. Тому передача такого об’єкта у концесію в умовах війни, на думку мера, може бути небезпечною і загрожувати національній безпеці. Якщо держава не хоче управляти аеропортом, громада міста Львова готова прийняти аеропорт у комунальну власність, підсумував Андрій Садовий.

На основі зазначеного автор петиції пропонує передати міжнародний аеропорт "Львів" в комунальну власність громаді Львова.

Станом на 4 листопада петицію підписали 29 осіб.


Петиция №22 / 077606-эп "О передаче международного аэропорта "Львов" в коммунальную собственность общине Львова" зарегистрирована на сайте Президента. 

Автор петиции Тарас Чупа ссылается на мэра Львова Андрея Садового, который на открытии Безопасностного форума 31 октября заявил, что город готов взять аэропорт в коммунальную собственность, вместо того чтобы передавать его в концессию.

Напомним, мэр Львова тогда отметил, что львовский аэродром является одним из лучших в Украине. Оно имеет 41% прироста за последний год. Предприятие является успешным и имеет также военную функцию, ведь им пользуется Международный центр миротворчества и безопасности. Поэтому передача такого объекта в концессию в условиях войны, по мнению мэра, может быть опасной и угрожать национальной безопасности. Если государство не хочет управлять аэропортом, община Львова готова принять аэропорт в коммунальную собственность, подытожил Андрей Садовый.

На основе указанного автор петиции предлагает передать международный аэропорт "Львов" в коммунальную собственность общине Львова.

По состоянию на 4 ноября петицию подписали 29 человек.