мусороперерабатывающий завод, ЕБРРЄБРР оголосив про відбір компаній для побудови сміттєпереробного заводу у Львові. В конкурсі мають намір прийняти участь вже близько 10 міжнародних компаній. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Європейський банк розвитку і реконструкції (ЄБРР) повідомив про початок відбору компаній, що візьмуть участь у втіленні першого етапу проекту "Тверді відходи Львова" вартістю 35 млн євро, що фінансуватиметься ЄБРР. В оголошенні, опублікованому на офіційному сайті ЄБРР в ніч на 2 вересня, вказано, що проект вартістю 35 млн євро передбачатиме початок рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і будівництво заводу з механіко-біологічної переробки сміття. Операторами проекту вказана Львівська міськрада і львівське комунальне підприємство "Зелене місто".

Директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря зазначив, що з часу публікації оголошення вже звернулися близько 10 міжнародних компаній, що мають бажання взяти участь у проекті побудови сміттєпереробного заводу у Львові.

"Це німецькі, італійські компанії, є голландці", - додав він.

В оголошенні ЄБРР вказано, що тендер на закупівлю товарів, робіт і послуг для проекту "Тверді відходи Львова" буде оголошений у четвертому кварталі цього року. З €35 млн, передбачених проектом ЄБРР, €10 млн передбачені власне на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Це безповоротний грант з боку ЄБРР. Ще €25 млн будуть витрачені на побудову сміттєпереробного заводу на території львівської ТЕЦ-2. Розробку проекту заводу уже завершують фахівці французької компанії Egis, також за рахунок гранту французького уряду. ЄБРР погодився збільшити кредит для побудови сміттєпереробного заводу у Львові на €5 млн.

Нагадаємо, що в кінці липня Львівська міськрада підписала з ЄБРР угоду на €30 млн, з яких грантових €10 млн були для рекультивації, а €20 млн – кредит під мінімальні відсотки для побудови заводу.

 

Евросоюз

Ця публікація була підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid). Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ІА "Status Quo" і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.


ЕБРР объявил об отборе компаний для построения мусороперерабатывающего завода во Львове. В конкурсе намерены принять участие уже около 10 международных компаний. Об этом сообщает ZAXID.NET.

Европейский банк развития и реконструкции (ЕБРР) сообщил о начале отбора компаний, которые примут участие в воплощении первого этапа проекта "Твердые отходы Львова" стоимостью 35 млн евро, финансируемого ЕБРР. В объявлении, опубликованном на официальном сайте ЕБРР в ночь на 2 сентября, указано, что проект стоимостью 35 млн евро будет предусматривать начало рекультивации Грибовичской свалки и строительство завода по механико-биологической переработке мусора. Операторами проекта указаны Львовский горсовет и львовское коммунальное предприятие "Зеленый город".

Директор ЛКП "Зеленый город" Вадим Ноздря отметил, что со времени публикации объявления уже обратились около 10 международных компаний, желающих принять участие в проекте построения мусороперерабатывающего завода во Львове.

"Это немецкие, итальянские компании, есть голландцы", - добавил он.

В объявлении ЕБРР указано, что тендер на закупку товаров, работ и услуг для проекта "Твердые отходы Львова" будет объявлен в четвертом квартале этого года. Из €35 млн, предусмотренных проектом ЕБРР, € 10 млн предполагаются собственно на рекультивацию Грибовичской свалки. Это безвозвратный грант со стороны ЕБРР. Еще € 25 млн будут потрачены на строительство мусороперерабатывающего завода на территории Львовской ТЭЦ-2. Разработку проекта завода уже завершают специалисты французской компании Egis, также за счет гранта французского правительства. ЕБРР согласился увеличить кредит для построения мусороперерабатывающего завода во Львовее на € 5 млн.

Напомним, что в конце июля Львовский горсовет подписал с ЕБРР соглашение на € 30 млн, из которых грантовых € 10 млн предназначпены для рекультивации, а € 20 млн - кредит под минимальные проценты для строительства завода.

 

Евросоюз

Эта публикация была подготовлена в рамках проекта "Продвижение реформ в регионы" при содействии Европейского Союза. (http://ec.europa.eu/europeaid). Содержание этой публикации является исключительной ответственностью ИА "Status Quo" и никоим образом не отражает точку зрения Европейского Союза.