маршрутки, проезд, льготникиП'ять категорій пільговиків їздитимуть у маршрутках Львівщини безкоштовно. Про це повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Як розповів Іван Велійка, 31 травня 2018 року у Львівській обласній державній адміністрації відбулось зібрання керівників автотранспортних підприємств Львівщини за ініціативою голови ЛОДА. Прийняли взаємнопогоджене рішення:

До 15 червня 2018 року районні ради, районні державні адміністрації, міські ради та об’єднані територіальні громади відповідно до постанови Кабінету міністрів України №197 від 14 березня 2018 року зобов’язані прийняти рішення щодо монетизації транспортних пільг чи відшкодування втрат перевізникам від пільгових перевезень. У випадку неприйняття відповідного рішення органом місцевого самоврядування до вказаної дати, починаючи з 15 червня 2018 року право безкоштовного проїзду в автобусах міського, приміського і міжміського сполучення залишається для:

  • учасників бойових дій;
  • бійців – добровольців АТО;
  • осіб з інвалідністю в наслідок війни;
  • членів сімей загиблих у війні;
  • осіб з інвалідністю першої групи по зору та особи, що супроводжує.

Для всіх інших пасажирів впроваджується 100% оплата вартості проїзду.

За словами голови Асоціації перевізників Львівщини, наразі в області рішення щодо компенсації проїзду прийняли лише у Пустомитівському та Стрийському районах, а також у містах Стрий та Моршин, інформує "Львівський портал". 

"Так, Пустомитівська райдержадміністрація прийняла рішення про монетизацію пільг, місто Стрий вирішив додатково виділити кошти автотранспортному підприємству і продовжити роботу до 1 січня 2019 року в діючому режимі, тобто й далі відшкодовувати втрати перевізнику за пільгове перевезення, Стрийський район та місто Моршин – аналогічно. У всіх інших районах, адміністративно-територіальних одиницях і ОТГ рішення не прийняті", – сказав він.


Пять категорий льготников ездить в маршрутках Львовщины бесплатно. Об этом сообщил председатель Ассоциации перевозчиков Львовщины Иван Велийка.

Как рассказал Иван Велийка, 31 мая 2018 в областной государственной администрации состоялось собрание руководителей автотранспортных предприятий Львовщины по инициативе председателя ЛОГА. Приняли взаемнопогоджене решение:

К 15 июня 2018 районные советы, районные государственные администрации, городские советы и объединенные территориальные общины в соответствии с постановлением Кабинета министров Украины №197 от 14 марта 2018 обязаны принять решение о монетизации транспортных льгот или возмещения потерь перевозчикам от льготных перевозок. В случае непринятия соответствующего решения органом местного самоуправления до указанной даты, начиная с 15 июня 2018 право бесплатного проезда в автобусах городского, пригородного и междугородного сообщения остается для:

  • участников боевых действий;
  • бойцов - добровольцев АТО;
  • лиц с инвалидностью вследствие войны;
  • членов семей погибших в войне;
  • лиц с инвалидностью первой группы по зрению и лица, сопровождающего.

Для всех остальных пассажиров внедряется 100% оплата стоимости проезда.

По словам председателя Ассоциации перевозчиков Львовщины, сейчас в области решения о компенсации проезда приняли только в Пустомытовском и Стрыйском районах, а также в городах Стрый и Моршин, информирует "Львовский портал". 

"Да, Пустомытовская райгосадминистрация приняла решение о монетизации льгот, город Стрый решил дополнительно выделить средства автотранспортному предприятию и продолжить работу до 1 января 2019 года в действующем режиме, то есть и дальше возмещать потери перевозчику за льготную перевозку, Стрыйский район и город Моршин - аналогично. В всех других районах, административно-территориальных единицах и ОТГ решения не приняты", - сказал он.