В області триває ремонт автомобільної дороги регіонального значення Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква. Ремонтні роботи проводять в межах програми «Велике будівництво».

Ще весною автомобільна дорога регіонального значення Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква була не в найкращому стані. На дорожньому покритті спостерігалися різні деформації. Зокрема, напливи, колійність, тріщини, ямковість та інше. Але щойно зійшов сніг почалися масштабні ремонтні роботи на одному із перших об’єктів будівельного сезону 2021 року в межах «Великого будівництва».

Служба автомобільних доріг у Львівській області розпочала ремонт автомобільної дороги Р-15 ще у 2017 році в межах поточного середнього ремонту, завдяки чому повністю відремонтували майже 20 км шляху на ділянці від міста Червоноград до міста Великі Мости.

У Службі автомобільних доріг зазначили, що важливим є якісне сполучення з усіма сусідніми країнами та областями, тому продовжується активний ремонт прикордонних трас та тих, які межують з іншими регіонами.

До прикладу, торік був завершений ремонт на автомобільній дорозі Н-13 Львів – Самбір – Ужгород, яка з’єднує Львівщину із Закарпаттям, а цього року вже завершили ремонт дороги Т-14-20 Яворів – Грушів, яка веде до українсько-польського кордону.

Як повідомив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза, було докладено максимум зусиль, аби колійність та інші деформації дорожнього покриття, які спостерігалися ще на початку поточного року на регіональній трасі Ковель - Жовква, залишилися у минулому.

Автомобільна дорога Ковель - Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква була охоплена ремонтом одночасно на двох ділянках: від межі Львівської та Волинської областей до с. Острів та від Великих Мостів до Жовкви.

Аби якнайшвидше забезпечити проїзд транспорту відремонтованою дорогою, підрядник задіяв кілька бригад одночасно, які працювали цілодобово. Наразі на 25-кілометровій ділянці від Острова до межі областей завершені ремонтні роботи.

На відрізку від Великих Мостів до Жовкви також маємо вже дорогу з гарним покриттям, облаштованими узбіччями, з’їздами та тротуарами в межах населених пунктів, свіжою розміткою та новими дорожніми знаками. Попереду роботи із влаштування освітленої кільцевої транспортної розв’язки на пересіченні автомобільних доріг М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська та Р-15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква.

Довідково:

Загальна протяжність автомобільної дороги Р -15 Ковель – Володимир-Волинський – Червоноград – Жовква у межах Львівської області сягає 62,4 км. Для того, щоб з’єднати якісним сполученням дві області, ремонтні роботи тривають з обох сторін.

Зокрема, у Волинській області вже відремонтовано майже 48 км шляху.

Ремонтні роботи проводить підрядна організація ТОВ «Автомагістраль – Південь».