суд, ветеринар, взяткаНа Львівщині засуджено посадовця, який вимагав винагороду за дозвільні документи на експорт товарів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

За надання Міжнародних ветеринарних сертифікатів для експорту продукції тваринного походження до країн Євросоюзу зловмисник отримав від підприємця винагороду в сумі 50 000 гривень та 300 доларів США.

Під час проведення профілактичних заходів з протидії хабарництву правоохоронці викрили факт вимагання неправомірної вигоди з боку керівника пункту Регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, яка обслуговує сім областей Західного регіону держави.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, слідчого управління обласної поліції за процесуальним керівництвом прокуратури області в лютому цього року затримали чиновника під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди - 50 000 гривень та 300 доларів США.

За рішенням суду зловмисника визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом), та оштрафовано на суму в розмірі 25 500 гривень.


На Львовщине осужден чиновник, который требовал вознаграждение за разрешительные документы на экспорт товаров. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

За предоставление международных ветеринарных сертификатов для экспорта продукции животного происхождения в страны Евросоюза злоумышленник получил от предпринимателя вознаграждение в сумме 50 000 гривен и 300 долларов США.

Во время проведения профилактических мероприятий по противодействию взяточничеству правоохранители разоблачили факт вымогательства неправомерной выгоды со стороны руководителя пункта Региональной службы государственного ветеринарно-санитарного контроля и надзора на государственной границе и транспорте, которая обслуживает семь областей Западного региона страны.

Работники Управления защиты экономики во Львовской области, следственного управления областной полиции под процессуальным руководством прокуратуры области в феврале этого года задержали чиновника при получении оговоренной суммы неправомерной выгоды - 50000 гривен и 300 долларов США.

По решению суда злоумышленник признан виновным в совершении преступления, предусмотренного ч.2 ст.369-2 Уголовного кодекса Украины (злоупотребление влиянием), и оштрафован на сумму в размере 25 500 гривен.