аэропорт, ЛьвовТри польські аеропорти "перейменували" Київ, Львів і Харків. Відтепер шість міжнародних аеропортів Польщі приєдналися до кампанії МЗС України CorrectUA. Про це повідомляє "Сегодня"

Міжнародні аеропорти трьох польських міст Вроцлава, Кракова і Катовіце змінили назви українських міст латиницею на коректні з Kiev на Kyiv, з Lvov на Lviv, з Kharkov на Kharkiv. Про це в Twitter повідомило Міністерство закордонних справ України.

"Відтепер 6 міжнародних аеропортів Польщі приєдналися до кампанії МЗС CorrectUA", - йдеться в повідомленні.

Зокрема мова йде про наступні аеропорти:

  • Міжнародний аеропорт Варшави імені Шопена;
  • Гданський міжнародний аеропорт імені Леха Валенси;
  • Міжнародний аеропорт Варшава-Модлін;
  • Вроцлавський міжнародний аеропорт імені Миколи Коперника;
  • Міжнародний аеропорт імені Іоанна Павла II Краків-Баліце;
  • Міжнародний аеропорт Катовіце-Пижовіце.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України запустило онлайн-кампанію #CorrectUA в 2018 році, після чого багато аеропортів світу стали писати українську столицю як Kyiv.

Зокрема, в березні 2019 року аналогічна рішення прийняло керівництво лондонського аеропорту "Лутон", а в квітні - аеропорту Манчестера (Великобританія). Один з найбільш завантажених аеропортів світу, який знаходиться в іспанській Барселоні, також став використовувати коректне написання Києва.

Раніше повідомлялося, що латвійський Центр державної мови затвердив нові норми, згідно з якими в усіх державних установах і офіційних виданнях Латвії українські міста повинні бути прописані відповідно до української транслітерацією.


Три польских аэропорта "переименовали" Киев, Львов и Харьков. Отныне шесть международных аэропортов Польши присоединились к кампании МИД Украины CorrectUA Об этом сообщает "Сегодня". 

Международные аэропорты трех польских городов Вроцлава, Кракова и Катовице изменили названия украинских городов латиницей на корректные с Kiev на Kyiv, с Lvov на Lviv, с Kharkov на Kharkiv. Об этом в Twitter сообщило Министерство иностранных дел Украины.

"Отныне 6 международных аэропортов Польши присоединились к кампании МИД CorrectUA", – говорится в сообщении.

В частности речь идет о следующих аэропортах:

  • Международный аэропорт Варшавы имени Шопена;
  • Гданьский международный аэропорт имени Леха Валенсы;
  • Международный аэропорт Варшава-Модлин;
  • Вроцлавский международный аэропорт имени Николая Коперника;
  • Международный аэропорт имени Иоанна Павла II Краков-Балице;
  • Международный аэропорт Катовице-Пыжовице.

Напомним, Министерство иностранных дел Украины запустило онлайн-кампанию #CorrectUA в 2018 году, после чего многие аэропорты мира стали писать украинскую столицу как Kyiv.

В частности, в марте 2019 года аналогичное решение приняло руководство лондонского аэропорта "Лутон", а в апреле – аэропорта Манчестера (Великобритания). Один из самых загруженных аэропортов мира, который находится в испанской Барселоне, также стал использовать корректное написание Киева.

Ранее сообщалось, что латвийский Центр государственного языка утвердил новые нормы, согласно которым во всех государственных учреждениях и официальных изданиях Латвии украинские города должны быть прописаны в соответствии с украинской транслитерацией.