затопило, Яворовский район, жилой домУвечері 2 травня в с. Новий Яр Яворівського району внаслідок пошкодження земляного насипу з дренажними трубами на водовідвідному каналі був підтоплений житловий будинок, в якому проживає сім'я з 7 чоловік. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

2 травня о 20:15 надійшло повідомлення, що в с. Новий Яр Яворівського району внаслідок пошкодження земляного насипу з дренажними трубами на водовідвідному каналі (канал шириною 4 м, глибиною 5 – 6 м), 400 м від колишнього хвостосховища ГХП “Сірка” були підтоплені дерев’яний житловий будинок розміром 8 х 4 м та присадибна ділянка. В будинку проживає сім'я з 7 чоловік, з них 2 дітей.

Станом на 21:00 вода самостійно зійшла з житлового будинку (рівень води становив близько 30 см) та присадибної ділянки (рівень води становив 50 см). Залишається вода місцями на присадибній ділянці в приямках. Загрози підтоплення іншим будівлям немає. Працює оперативна група. Причина встановлюється.


Вечером 2 мая в с. Новый Яр Яворовского района в результате повреждения земляной насыпи с дренажными трубами на водоотводном канале был подтоплен жилой дом, в котором проживает семья из 7 человек. Об этом сообщает Департамент по вопросам гражданской защиты Львовской облгосадминистрации.

2 мая в 20:15 поступило сообщение о том, что в с. Новый Яр Яворовского района в результате повреждения земляной насыпи с дренажными трубами на водоотводном канале (канал шириной 4 м, глубиной 5 - 6 м), 400 м от бывшего хвостохранилища ГХП "Сера" были подтоплены деревянный жилой дом размером 8 х 4 м и приусадебный участок. В доме проживает семья из 7 человек, из них 2 детей.

По состоянию на 21:00 вода самостоятельно сошла из жилого дома (уровень воды составлял около 30 см) и приусадебного участка (уровень воды составлял 50 см). Остается вода местами на приусадебном участке в приямках. Угрозы подтопления другим зданиям нет. Работает оперативная группа. Причина устанавливается.