синий кит, группы смерти, подросткиЗ початку року органами поліції області отримано 27 повідомлень про участь дітей у соціальних мережах в групах суїцидального характеру та виявлення на їх тілі порізів, у тому числі у вигляді малюнків китів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За даними прокуратури, на даний час в області не зафіксовано випадків самогубств дітей через смертельні ігри. В той же час, з початку року органами поліції області отримано 27 повідомлень про участь дітей у соціальних мережах в групах суїцидального характеру та виявлення на їх тілі порізів, у тому числі у вигляді малюнків китів.

З урахуванням цього, прокуратурою наголошено органам і службам у справах дітей на необхідності з’ясування у кожному випадку причин залишення дітьми своїх домівок, детальних обставин отримання ними травм під час ДТП, з метою встановлення можливої причетності неповнолітніх до таких ігор як "Зникни на 24 години", "Перебіжи дорогу".

У разі наявності інформації про факти участі дітей у соцмережах у так званих "групах смерті", вона може бути надана невідкладно на телефони: поліції за номером 102, відділу протидії кіберзлочинності у Львівській області - (0322) 58-64-29, служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації - (0322) 35-44-56, а також на цілодобовий телефон гарячої лінії прокуратури області - (0322) 35-83-80.


С начала года органами полиции области получено 27 сообщений об участии детей в социальных сетях в группах суицидального характера и выявления на их теле порезов, в том числе в виде рисунков китов. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

По данным прокуратуры, в настоящее время в области не зафиксировано случаев самоубийств детей из-за участия в смертельных играх. В то же время, с начала года органами полиции области получено 27 сообщений об участии детей в социальных сетях в группах суицидального характера и выявления на их теле порезов, в том числе в виде рисунков китов.

С учетом этого, прокуратура настаивает на необходимости выяснения в каждом случае причин оставления детьми своих домов, детальных обстоятельств получения ими травм во время ДТП, с целью установления возможной причастности несовершеннолетних к таким играм как "Исчезни на 24 часа", "Перебеги дорогу".

В случае наличия информации о фактах участия детей в соцсетях в так называемых "группах смерти", она может быть предоставлена ​​безотлагательно по телефонам: полиции по номеру 102, отдела противодействия киберпреступности в Львовской области - (0322) 58-64-29, службы по делам детей Львовской облгосадминистрации - (0322) 35-44-56, а также по круглосуточному телефону горячей линии прокуратуры области - (0322) 35-83-80.