тинейджер, избил, правоохранитель, полицейский19-річний львів’янин, який побив правоохоронця, може опинитись за ґратами. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом Львівської місцевої прокуратури №2 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 19-річного львів’янина, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

Зазначимо, що подія трапилась цьогоріч у лютому неподалік гуртожитку Львівського професійного ліцею комп’ютерних технологій. Зловмисник нецензурно висловлювався до коменданта та вахтерів гуртожитку. При спробі офіцера поліції припинити хуліганські дії юнака, той вдарив правоохоронця у обличчя та завдав ногою декілька ударів по тілу та голові. Внаслідок цього потерпілий отримав закриту черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку, забій шийного відділу хребта, ангіоспазм артерій сітківки, рани та садна. Вказані тілесні ушкодження відносяться до легкого ступеня тяжкості з короткочасним розладом здоров’я.

До обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На даний час, кримінальне провадження перебуває на розгляді Залізничного районного суду. Санкція вищевказаної статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.


19-летний львовянин, который избил милиционера, может оказаться за решеткой. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Под процессуальным руководством Львовской местной прокуратуры №2 завершено досудебное расследование в уголовном производстве в отношении 19-летнего львовянина, который подозревается в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.2 ст. 345 УК Украины (умышленное причинение работнику правоохранительного органа или его близким родственникам побоев, легких или средней тяжести телесных повреждений в связи с выполнением этим работником служебных обязанностей).

Событие произошло в этом году в феврале неподалеку общежитии Львовского профессионального лицея компьютерных технологий. Злоумышленник нецензурно выражался в адрес коменданта и вахтеров общежитии. При попытке офицера полиции прекратить хулиганские действия юноши, тот ударил милиционера в лицо и нанес ногой несколько ударов по телу и голове. В результате пострадавший получил закрытую черепно-мозговую травму с сотрясением головного мозга, ушиб шейного отдела позвоночника, ангиоспазм артерий сетчатки, раны и ссадины. Указанные телесные повреждения относятся к легкой степени тяжести с кратковременным расстройством здоровья.

К обвиняемому применена мера пресечения в виде домашнего ареста.

В настоящее время, уголовное производство находится на рассмотрении Железнодорожного районного суда. Санкция вышеуказанной статьи предусматривает наказание в виде ограничения свободы на срок до 5 лет или лишение свободы на тот же срок.