водолаз, подготовка, военныеУ 184-ому навчальному центрі Національної академії сухопутних військ триває підготовка військових фахівців водолазної справи. Про це повідомляє прес-служба Національної академії.

З метою підвищення ефективності їхнього вишколу у навчальному центрі нещодавно було придбано найсучасніше водолазне спорядження та обладнання для його обслуговування. Курсанти вже приступили до практичних занурень під воду, які відбуваються у комплексі водолазної підготовки вишу.

За словами начальника циклової комісії загальновійськових дисциплін майора Анатолія Кухаря, котрий опікується водолазною підготовкою в одному з навчальних батальйонів центру, за останній час було придбано три комплекти спорядження для виконання спеціальних завдань під водою.

"За півроку ми тепер можемо підготувати до чотирьох десятків таких спеціалістів. Окрім того, ми маємо змогу розгорнути евакуаційно-рятувальний пост для забезпечення переправи через водну перешкоду, що також надзвичайно часто відбувається у нашому навчальному центрі",— розповів офіцер.

Серед новинок, що тепер є у розпорядженні інструкторів 184-го навчального центру, окрім сучасних водолазних костюмів та високотехнологічних дихальних систем, також є низка й спеціального обладнання. До прикладу, ножі аквалангіста, підводні ліхтарі, годинники, компаси й, навіть, наручні комп’ютери пірнальників, котрі дозволяють контролювати життєво важливі показники та стан обладнання під час занурення. Також є спеціально розроблена для використання у підводному середовищі система зв'язку – бездротова, яка дозволяє підтримувати зв’язок як між групою водолазів, так і з тими, хто залишається на поверхні.


В 184-м учебном центре Национальной академии сухопутных войск ведется подготовка военных специалистов водолазного дела. Об этом сообщает пресс-служба Национальной академии.

С целью повышения эффективности их подготовки в учебном центре недавно приобретено современное водолазное снаряжение и оборудование для его обслуживания. Курсанты уже приступили к практическим погружениям под воду, происходящим в комплексе водолазной подготовки вуза. По словам начальника цикловой комиссии общевойсковых дисциплин майора Анатолия Кухаря, который занимается водолазной подготовкой в ​​одном из учебных батальонов центра, за последнее время было приобретено три комплекта снаряжения для выполнения специальных задач под водой.

"За полгода мы теперь можем подготовить до четырех десятков таких специалистов. Кроме того, мы можем развернуть эвакуационно-спасательный пост для обеспечения переправы через водную преграду, что также чрезвычайно часто происходит в нашем учебном центре", - рассказал офицер.

Среди новинок теперь в распоряжении инструкторов 184-го учебного центра, кроме современных водолазных костюмов и высокотехнологичных дыхательных систем, также есть ряд и специального оборудования. К примеру, ножи аквалангиста, подводные фонари, часы, компасы и даже наручные компьютеры ныряльщиков, которые позволяют контролировать жизненно важные показатели и состояние оборудования во время погружения. Также есть специально разработанная для использования в подводной среде система связи - беспроводная, позволяющая поддерживать связь как между группой водолазов, так и с теми, кто остается на поверхности.