больница, роды, корьЧерез спалах кору в одному з пологових відділень Львова заборонили партнерські пологи. До обмежень також входить вільне відвідування вагітних та породіль у лікарні. Про це повідомляють на сторінці пологового відділення лікарні у Facebook, інформує "Твоє місто". 

У третій міській клінічній лікарні Львова тимчасово заборонили практику партнерських пологів та вільне відвідування вагітних і породіль на період епідемічного спалаху кору.

Причиною обмежень називають підвищений рівень захворюваності на кір серед дітей та дорослих та наказ управління охорони здоров’я від 15 січня 2018 року.

Нагадаємо, Львівщина залишається лідером в Україні за кількістю хворих – торік на кір захворіли понад 10 тисяч людей.

Інфекційні лікарні через спалах переповнені з вересня. Від кору немає специфічного лікування, але хвороба може призводити до важких ускладнень, подекуди – летальних. Єдиний спосіб попередити захворювання – зробити щеплення. Безкоштовно провакцинуватися можуть діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику: медики, освітяни, студенти, військові, учасники Операції об’єднаних сил. Кабінети щеплень працюють у всіх поліклініках міста. Цього року від ускладнень кору померла 36-річна жінка.


Из-за вспышки кори в одном из родильных отделений Львова запретили партнерские роды. К ограничениям также входит свободное посещение беременных и рожениц в больнице. Об этом сообщается на странице родильного отделения больницы в Facebook, передает "Твой город". 

В третьей городской клинической больницы Львова временно запретили практику партнерских родов и свободное посещение беременных и рожениц на период эпидемической вспышки кори.

Причиной ограничений называют повышенный уровень заболеваемости корью среди детей и взрослых и приказ управления здравоохранения от 15 января 2018 года.

Напомним, Львовщина остается лидером в Украине по количеству больных - в прошлом году корью заболели более 10 000 человек.

Инфекционные больницы из-за вспышки переполнены с сентября. От кори нет специфического лечения, но болезнь может приводить к тяжелым осложнениям, иногда - летальным. Единственный способ предупредить заболевание - сделать прививку. Бесплатно провакцинироваться могут дети до 18 лет, а также взрослые из групп риска: медики, педагоги, студенты, военные, участники Операции объединенных сил. Кабинеты прививок работают во всех поликлиниках города. В этом году от осложнений кори умерла 36-летняя женщина.