книги, пожар, ЯворовУ Яворівському районі під час пожежі житлового будинку вогнем знищено 10000 книг. Про це повідомляє прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Подія трапилася 1 лютого. О 16:17 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Середній Горб Яворівського району. Пожежа виникла в двоповерховому цегляному житловому будинку.

До місця виклику виїхало пожежно-рятувальне відділення 60-го Державного пожежно-рятувального підрозділу сел. Івано-Франкове. На момент прибуття першого підрозділу вогнеборців на місце події, у зв’язку із пізнім повідомленням про пожежу, майже цілий будинок був вже охоплений вогнем. То ж було прийнято рішення залучити додаткову техніку та людей. До ліквідації пожежі залучили 15 чоловік особового складу та 4 одиниці спецтехніки.

О 17:37 пожежу вдалось локалізувати, та о 18:38 повністю ліквідувати. Внаслідок пожежі вогнем знищено дах житлового будинку та дерев’яне перекриття, 10000 книг, 26 металопластикових вікон, 5 металопластикових дверей та речі домашнього вжитку на площі 100 кв.м., пошкоджено стіни на площі 100 кв.м

Обставини події встановлюються.


В Яворовском районе во время пожара жилого дома огнем уничтожено 10000 книг. Об этом сообщает пресс-служба Госслужбы по чрезвычайным ситуациям во Львовской области.

Происшествие случилось 1 февраля. В 16:17 в Службу спасения "101" поступило сообщение о пожаре в с. Средний Горб Яворовского района. Пожар возник в двухэтажном кирпичном жилом доме.

К месту вызова выехало пожарно-спасательное отделение 60-го Государственного пожарно-спасательного подразделения пос. Ивано-Франков. На момент прибытия первого подразделения пожарных на место происшествия, в связи с поздним сообщением о пожаре, почти целый дом был уже охвачен огнем. Поэтому было принято решение привлечь дополнительную технику и людей. К ликвидации пожара привлекли 15 человек личного состава и 4 единицы спецтехники.

В 17:37 пожар удалось локализовать, и в 18:38 полностью ликвидировать. В результате пожара огнем уничтожена крыша жилого дома и деревянное перекрытие, 10000 книг, 26 металлопластиковых окон, 5 металлопластиковых дверей и вещи домашнего обихода на площади 100 кв.м., повреждены стены на площади 100 кв.м

Обстоятельства происшествия устанавливаются.