перевозчики, договор, маршруткиВиконавчий комітет затвердив договір про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету затвердили договір про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

Як розповів в.о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика, цей договір є доопрацьованим. У договорі конкретніше передбачені штрафні санкції до перевізників, яких не було передбачено в попередньому договорі. Так, за невипуск автобусів на маршрут, за порушення регулярності виходу – штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів. За інші порушення, до прикладу, не забезпечення автобусів відповідним освітленням, неналежний санітарний стан – штраф 100 неоподаткованих мінімумів.

Також у договорі передбачено інвестиційні зобов’язання до перевізників, щодо оновлення рухомого складу – це капітальний ремонт існуючих автобусів, придбання вживаних, але обов’язково з низьким рівнем підлоги та закупівля нових автобусів. Відповідно до договору, кожного року перевізники мають оновлювати свій рухомий склад мінімум на 10%, протягом терміну, на який укладено договір.

"Якщо ж водії в маршрутках погано поводитимуться з пасажирами, то з цього приводу необхідно звертатися в управління Укртрансбезпеки. Адже якщо має місце така поведінка, Укртрансбезпека має право провести перевірку та скласти відповідний протокол і на підприємство і на водія", - наголосив в.о. начальника управління транспорту.

За його словами, у найближчий час у Львові планують оголосити конкурс на визначення перевізників на автобусні маршрути загального користування.


Исполнительный комитет утвердил договор об организации перевозки пассажиров на автобусных маршрутах общего пользования. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Сегодня на заседании исполнительного комитета утвердили договор об организации перевозки пассажиров на автобусных маршрутах общего пользования.

Как рассказал и.о. начальника управления транспорта Львовского горсовета Олег Партыка, этот договор доработали. В договоре конкретно предусмотрены штрафные санкции к перевозчикам, которых не было в предварительном договоре. Так, за невыпуск автобусов на маршрут, за нарушение регулярности выхода - штраф в размере 200 необлагаемых минимумов. За другие нарушения, к примеру, не обеспечение автобусов соответствующим освещением, ненадлежащее санитарное состояние - штраф 100 необлагаемых минимумов.

Также в договоре предусмотрено обязательства перевозчиков по обновлению подвижного состава - это капитальный ремонт существующих автобусов, приобретение бывших в употреблении, но обязательно с низким уровнем пола и закупка новых автобусов. Согласно договору, каждый год перевозчики должны обновлять свой подвижной состав минимум на 10% в течение срока, на который заключен договор.

"Если же водители в маршрутках плохо обращаться с пассажирами, то по этому поводу необходимо обращаться в управление Укртрансбезопасности. Ведь если имеет место такое поведение, Укртрансбезопасность вправе провести проверку и составить соответствующий протокол и на предприятие и на водителя", - подчеркнул и.о. . начальника управления транспорта.

По его словам, в ближайшее время во Львове планируют объявить конкурс на определение перевозчиков на автобусные маршруты общего пользования.