Міністр освіти Лілія Гриневич підписала наказ №1649, який скасовує діяльність батьківських комітетів у школах. Про це повідомляє громадський активіст Віталій Фурманюк в групі "ГО "Основи свідомості". 

Наказ був підписаний 21 грудня 2017 року, це підтверджує відповідь МОН на запит громадського активіста Віталія Фурманюка.

Згідно із підписаним міністром наказом, розпорядження від 2 червня 2004 року №440 "Про затвердження примірного положення про батьківські комітети (ради)" втрачає свою чинність.

"Передбачаю, що багато педагогів та батьків критикуватимуть Лілію Михайлівну за це рішення, але вона зробила важливий та сміливий крок у боротьбі з корупцією та порушеннями прав в закладах освіти. Бо саме рішеннями "Батьківських Комітетів" адміністрації закладів виправдовують збір необлікованих готівкових коштів, наймання охорони та навіть відрахування дітей із закладів", – написав Віталій Фурманюк.

Скасування діяльності батьківського комітету, а також зміни до порядку прийому дітей у 1 класи загальноосвітніх навчальних закладів ухвалені відповідно до нового закону "Про освіту".


Министр образования Лилия Гриневич подписала приказ №1649, отменяющий деятельность родительских комитетов в школах. Об этом сообщает общественный активист Виталий Фурманюк в группе "ОО "Основы сознания". 

Приказ был подписан 21 декабря 2017 года, это подтверждает ответ МОН на запрос общественного активиста Виталия Фурманюка.

Согласно подписанному министром приказу, распоряжение от 2 июня 2004 №440 "Об утверждении примерного положения о родительских комитетах (совета)" теряет свою силу.

"Предполагаю, что многие педагоги и родители будут критиковать Лилию Михайловну за это решение, но она сделала важный и смелый шаг в борьбе с коррупцией и нарушениями прав в учебных заведениях. Ведь именно решениями "Родительского комитета" администрации заведений оправдывают сбор неучтенных наличных средств, наем охраны и даже отчисления детей из учреждений", - написал Виталий Фурманюк.

Отмена деятельности родительского комитета, а также изменения в порядок приема детей в 1-е классы общеобразовательных учебных заведений приняты в соответствии с новым законом "Об образовании".