маляріяУ Львові зафіксований випадок тропічної малярії. Захворів 43-річний чоловік, він госпіталізований до Львівської обласної інфекційної лікарні у стані середньої важкості, пише ZAXID.NET.

Постраждалий – бізнесмен, останні чотири роки він часто бував у країнах Африки, останні місяці провів у Судані і Конго. До Львова повернувся 23 грудня, а перед новим роком у нього підвищилася температура, виникли лихоманка, озноб, головний біль, біль в м’язах, слабкість.

Пацієнт звернувся по допомогу до лікарів інфекційної лікарні, бо спершу думав, що у нього ГРВІ чи грип. Однак результати аналізів показали, що у нього – тропічна малярія, одна з найважчих малярій.

Хворий розповів, що перед поїздками в країни Африки не приймав протималярійних препаратів з профілактичною метою.


Во Львове зафиксирован случай тропической малярии. Заболел 43-летний мужчина, он госпитализирован во Львовскую областную инфекционную больницу в состоянии средней тяжести, пишет ZAXID.NET.

Пострадавший - бизнесмен, последние четыре года он часто бывал в странах Африки, последние месяцы провел в Судане и Конго. Во Львов вернулся 23 декабря, а перед новым годом у него повысилась температура, появились лихорадка, озноб, головная боль, боль в мышцах, слабость.

Пациент обратился за помощью к врачам инфекционной больницы, потому что сначала думал, что у него ОРВИ или грипп. Однако результаты анализов показали, что у него - тропическая малярия, одна из самых тяжелых малярий.

Больной рассказал, что перед поездками в страны Африки не принимал противомалярийных препаратов с профилактической целью.