Поліція завадила львів'янину зустріти Новий рік у Прип'яті. За даними Головного управління Нацполіції у Київській області, двоє сталкерів, які проникли на територію зони відчуження Чорнобильської АЕС поза контрольно-пропускними пунктами з метою екстремального туризму, були затримані у відселеному місті Прип'ять. Екстремалами виявились 24-річний житель Львівської області та 33-річна жителька Житомирської області.

Як пояснили порушники, які облаштували собі ночівлю у закинутій порожній будівлі, вони мріяли зустріти Новий рік у такій дивній атмосфері, тому і порушили закон.

Відносно правопорушників було складено адмінпротоколи за ст. 46 - 1 "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення" КУпАП. Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Матеріали справи направлено до Славутицького міського суду Київської області для прийняття рішення.

Загалом за 2018 рік поліція виявила та затримала в зоні ЧАЕС 196 сталкерів.


Полиция помешала львовянину встретить Новый год в Припяти. По данным Главного управления Нацполиции в Киевской области, двое сталкеров, которые проникли на территорию зоны отчуждения Чернобыльской АЭС вне контрольно-пропускными пунктами с целью экстремального туризма, были задержаны в отселенном городе Припять. Экстремалами оказались 24-летний житель Львовской области и 33-летняя жительница Житомирской области.

Как объяснили нарушители, которые обустроили себе ночлег в заброшенном пустом здании, они мечтали встретить Новый год в такой странной атмосфере, так и нарушили закон.

В отношении правонарушителей были составлены админпротоколы по ст. 46 - 1 "Нарушение требований режима радиационной безопасности в местностях, подвергшихся радиоактивному загрязнению" КоАП. Им грозит наказание в виде штрафа от 20 до 30 необлагаемых минимумов доходов граждан. Материалы дела направлены в Славутицкий городской суд Киевской области для принятия решения.

Всего за 2018 полиция обнаружила и задержала в зоне ЧАЭС 196 сталкеров.