Сьогодні виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води для ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго». Йдеться про тариф для бюджетних і інших споживачів. Тариф на теплопостачання для населення не змінюється.

«Ми не підвищуємо тарифи для мешканців, тож львів’яни у своїх платіжках за теплопостачання будуть отримувати нарахування на тому ж рівні, що й минулого опалювального сезону.

Натомість коригування тарифу відбулось для споживачів категорії бюджету і інших споживачів (комерція, тощо). Це пов’язане із значним підняттям вартості газу, яка є основною складовою структури собівартості тарифу», - пояснив Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури.

За словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства, станом на сьогодні тарифи на теплопостачання для бюджетних і інших споживачів (крім населення), у зв’язку із зростанням ціни газу, вже відкоригували Запоріжжя, Хмельницький, Вінниця, Полтава та інші міста.

Прийняті рішення про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води для ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» вступають у дію з моменту їх опублікування.

Нагадаємо, з липня 2021 р повноваження щодо встановлення тарифів комунальним теплопостачальним організаціям передано від НКРЕКП на місця. Відтак ці повноваження, згідно з законом про місцеве самоврядування, має виконавчий комітет.