У Львові вдвічі зросли тарифи на вивезення сміття. Замість 70 коп. за 1 кв.м житлової площі львів'яни платитимуть приблизно 1,40 грн. Залежно від перевізників, які вивозять сміття в різних районах міста, ця сума може варіюватися, однак в середньому тарифи на вивезення сміття виросли вдвічі. Нові тарифи діють з сьогодні, 1 вересня, пише ZAXID.NET.

Ініціаторами підвищення тарифів є міські перевізники, які називають діючі тарифи економічно необґрунтованими.

У серпні Львівська міська рада затвердила збільшення тарифів на вивезення сміття. Згідно з рішенням виконкому, тарифи на вивіз сміття для населення збільшили до 719-803 грн за тонну. Ціна буде залежати від перевізника, який працює в тому чи іншому районі. Отже, найнижча вартість вивезення сміття у ЛКП «Львівспецкомунтранс» (719,9 грн за тонну), ТОВ «Санкт-Львів» (742,9 грн), ТОВ «Спецавтотранс-Львів» (755,3 грн), ТОВ «АВЕ Львів »(785,9 грн). Вартість вивозу ТПВ приватними компаніями «Грінера» і «ДВ-Екосвіт» відрізняється приблизно на одну гривню (803,7 грн і 802 грн відповідно).

Тарифи на вивезення сміття зростуть також для бюджетних установ (від 753 до 842 грн за тонну ТПВ) і для юридичних осіб.


Во Львове вдвое выросли тарифы на вывоз мусора. Вместо 70 коп. за 1 кв.м жилой площади львовяне будут платить примерно 1,40 грн. В зависимости от перевозчиков, которые вывозят мусор в разных районах города, эта сумма может варьироваться, однако в среднем тарифы на вывоз мусора выросли вдвое. Новые тарифы действуют с сегодня, 1 сентября, пишет ZAXID.NET.

Инициаторами повышения тарифов являются городские перевозчики, которые называют действующие тарифы экономически не обоснованными.

В августе Львовский городской совет утвердил увеличение тарифов на вывоз мусора. Согласно решению исполкома, тарифы на вывоз мусора для населения увеличили до 719-803 грн за тонну. Цена будет зависеть от перевозчика, который работает в том или ином районе. Следовательно, самая низкая стоимость вывоза мусора у ЛКП «Львивспецкомунтранс» (719,9 грн за тонну), ООО «Санкт-Львов» (742,9 грн), ООО «Спецавтотранс-Львов» (755,3 грн), ООО «АВЕ Львов »(785,9 грн). Стоимость вывоза ТБО частными компаниями «Гринера» и «ДВ-Экомир» отличается примерно на одну гривну (803,7 грн и 802 грн соответственно).

Тарифы на вывоз мусора возрастут также для бюджетных учреждений (от 753 до 842 грн за тонну ТБО) и для юридических лиц.