сельский голова, Городокский район, самый молодой, Олег КарапинкаНа Львівщині до роботи взявся наймолодший сільський голова в Україні. Про це інформує "DW"

За даними видання, Олег Карапінка у свої 22 роки є наймолодшим сільським головою в Україні. У його підпорядкуванні два села у Городоцькому районі Львівської області - Дроздовичі і Галичани - загалом майже півтори тисячі жителів. Його села - не найбідніші. На території одного - цегельний завод, іншого - підприємство з виробництва гумових килимків до автомобілів. Загалом бюджет двох сіл трохи перевищує мільйон гривень.

Він зізнається, що велика політика захоплювала з дитинства та планує в майбутньому стати депутатом Верховної ради. Цього літа він отримав диплом бакалавра у Національному університеті "Львівська політехніка", але хоче вчитися далі: вступати до магістратури за спеціалізацією бізнес-адміністрування. Хоча це вже третій диплом молодого голови. За спиною у нього ще Львівський коледж радіоелектроніки та Самбірський коледж культури і мистецтв. Останній він закінчував, бо з 18 років працював ще й директором Народного дому у Дроздовичах.

"До того два роки був депутатом районної ради, знаю трохи специфіку проблем, багато спілкувався з попереднім сільським головою. Я знав, чого чекати", - каже Карапінка.

У планах сільського голови - забезпечити все село вуличними LED-ліхтарями, облаштувати дорогу в рідних Дроздовичах, стадіон, зробити водопостачання для селян.


На Львовщине за работу взялся самый молодой сельский голова в Украине. Об этом сообщает "DW"

По данным издания, Олег Карапинка в свои 22 года является самым молодым сельским головой в Украине. В его подчинении два села в Городокском районе Львовской области - Дроздовичи и Галичане - в целом, почти полторы тысячи жителей. Его села - не самые бедные. На территории одного - кирпичный завод, другого - предприятие по производству резиновых ковриков к автомобилям. Бюджет двух сел немного превышает миллион гривен.

Он признается, что большая политика захватывала с детства и планирует в будущем стать депутатом Верховной Рады. Этим летом он получил диплом бакалавра в Национальном университете "Львовская политехника", но хочет учиться дальше: поступать в магистратуру по специальности бизнес-администрирования. Хотя это уже третий диплом молодого головы. За спиной у него еще Львовский колледж радиоэлектроники и Самборский колледж культуры и искусств. Последний он заканчивал, так как с 18 лет работал еще и директором Народного дома в Дроздовичах.

"До этого два года был депутатом районного совета, знаю немного специфику проблем, много общался с предыдущим сельским головой. Я знал, чего ожидать", - говорит Карапинка.

В планах сельского головы - обеспечить все село уличными LED-фонарями, обустроить дорогу в родных Дроздовичах, стадион, сделать водоснабжения для селян.