Ці чудові італійські ласощі зовсім не складні в приготуванні. Однак багато хто думає, що такий делікатес можуть створити тільки найкращі кондитери, які навчалися цьому кілька років. Це помилка, яку час розвіяти. Зверніть увагу, у правильному рецепті ви не побачите збитих вершків і желатину. Усього сім інгредієнтів - і можна зрозуміти, як приготувати Тірамісу: ніжна, в міру солодка, освіжаюча страва. Приготуйте такі продукти:
- печиво Савоярді - 10 шт;
- м'який, вершковий сир - 250 г;
- яйця - 3 шт;
- цукор - 50 г;
- сіль - 1 г;
- свіжозаварена кава середньої міцності - 250 мл;
- чорний шоколад для декору.
Візьміть охолоджені яйця, відокремте білки від жовтків. Трохи посоліть білки та добре збийте. До жовтків додайте цукор і збийте їх до повного розчинення цукру. Додайте маскарпоне і перемішайте. Додавайте по ложці білкової маси, акуратно перемішуючи. Прошарок для тірамісу в домашніх умовах готовий. Саме від його смаку насамперед залежатиме те, якими вийдуть ласощі.
Залишилося зібрати вишуканий десерт із сонячної Італії. Печиво помістіть у каву на кілька секунд для просочення, потім вийміть і викладіть одним шаром у піалу, в якій подаватимете ваш виріб. Зверху — шар крему. Потім знову Савоярді й знову крем. Можна зробити дво- або тришаровий десерт. Потім слід посипати страву тертим чорним шоколадом і помістити на кілька годин у холодильник. Якщо ви готуєте для дорослої компанії, у каву можна додати ром або лікер "Амаретто", настояний на мигдалі та прянощах. Якщо ви готували у великій формі, потрібно акуратно розрізати її на порції за допомогою гострого ножа і розкласти по тарілках. Подавати охолодженим із листочком м'яти та свіжоприготованою натуральною кавою.
Поради з приготування
У рецепта тірамісу з маскарпоне є свої секрети. Можна використовувати для крему тільки вершковий сир, якщо вам не хочеться вводити в суміш сирі яйця. Каву можна брати натуральну заварну або розчинну. Печиво потрібного типу є в продажу, але можна використати й повітряний бісквіт, приготований власноруч і нарізаний невеликими смужками. Оригінальний смак виходить, якщо посипати кожен шар і верх фісташками. Шоколад для прикраси має бути дуже твердим, тому його слід попередньо охолодити в холодильнику щонайменше півгодини. Можна посипати сумішшю білого та чорного шоколаду. Перед подачею солодку страву необхідно поставити в холодильник на ніч. У цьому разі смак буде ніжнішим і насиченішим.
Полуничний десерт: докладний опис приготування
Якщо ви хочете спробувати полуничний тірамісу, покроковий рецепт для вас уже готовий. Він, як і класичний, не займе багато часу для приготування. Вам знадобиться полуниця, сир Маскарпоне для десертів, 33% вершки, печиво Савоярді та цукрова пудра. Вимиту полуницю обсушити паперовими рушниками та перебити блендером із 20 г цукрової пудри до однорідного стану. Для прошарку на низьких обертах збити міксером вершки з 50 г цукрової пудри, додати вершковий сир і знову збити до однорідності. Савоярді занурити в полуничну суміш, вийняти через кілька секунд і порційно розкласти у формочки. Зверху викласти слайси полуниці та суміш крему, повторити шар просоченого печива, полуниці та крему. Прикрасьте цілими ягодами полуниці та свіжою м'ятою, після чого поставте в холодильник на кілька годин для просочення. Такий варіант вас приємно здивує своїми смаковими відтінками. І може стати улюбленим кондитерським виробом ваших дітей. Дорослі також не відмовляться від таких ласощів.
Можна експериментувати й пробувати рецепти найкращих десертів з маскарпоне. У спекотну погоду хочеться легких, приємних солодощів, що тануть у роті. Популярний сервіс доставки zakaz.ua зробить все, щоб у вас були потрібні інгредієнти для приготування улюблених виробів. Замовте вже сьогодні сир маскарпоне, печиво Савоярді та натуральну каву, щоб ввечері сім'я пила чай і захоплювалася вашим талантом кондитера. Не відмовляйте собі в задоволенні спробувати всесвітньо відомі солодощі власного приготування.