28.08.2020, 12:17

166
Соломія Григор’єва

Львівська міська рада скерувала звернення до Кабміну з проханням переглянути рішення про заборону в'їзду до України іноземців, адже це рішення вже негативно вплинуло на туризм та індустрію гостинності нашого міста.
[фото умовне, автор: Романт Балук]
фото умовне, автор: Романт Балук Завантажити фото

«Після оголошення урядом інформації про заборону в'їзду для іноземців ми почали фіксувати у Львові скасування бронювань у готелях та візитів міжнародних делегацій. Зокрема, мова про дві міжнародні конференції, які планувались у Львові.

Ми вважаємо, що коли є дійсно небезпека, то має бути чітке пояснення причинно-наслідкового зв’язку. Якщо сьогодні іноземець прилітає в аеропорт, може здати ПЛР-тест і він виявиться негативним, то він цілком може перебувати в нашому місті. Якщо є якісь інше обґрунтування, чому для іноземців в'їзд заборонений, то можна також пропрацювати, яким чином уникнути можливої небезпеки.

Тільки останній місяць ми почали фіксувати певне відновлення міжнародного туризму. Гості з Білорусії, Польщі, Німеччини, Туреччини почали по-трохи приїздити до Львова і зараз, після повної заборони в'їзду, ситуація фактично знову обнулиться. Це буде дуже складний виклик для всіх у галузі індустрії гостинності, подій, адже вона тільки зараз почала відновлюватись.

Відтак ми скерували звернення до уряду з проханням переглянути цю заборону", — розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/tourism/281081-meriia-zvernulas-do-kabminu-z-prokhanniam-perehlianuty-rishennia-pro-zaboronu-vizdu-inozemtsiv