Швейцарія безоплатно передасть Львову 11 трамваїв. Угоду щодо передачі швейцарцями місту 11 низькопідлогових трамваїв підписали 22 квітня перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн та керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів.

Вживані вагони, а також обладнання та запчастини Львову передає бернська компанія Bernmobil. Їх місто має отримати впродовж липня цього року – початку 2025 року. Доставка здійснюватиметься за рахунок швейцарської сторони. 10 з цих трамваїв курсуватимуть на лініях, а один використовуватимуть для запасних частин.

Як розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн, ці трамваї – це перші низькопідлогові трамваї, що були виготовлені у Берні.

Також зі свого боку Львівелектротранс має зробити певну модернізацію на території вагонно- ремонтного депо, аби забезпечити тут належне обслуговування вагонів.

Як зауважив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, швейцарські трамваї дозволять збільшити кількість модернізованого низькопідлогового транспорту на лініях Львова.