Західний Буг, Рата, Стрий, Опір, Барвінок, Сірка – місця, де зазвичай практикують водні атракції на Львівщині. Про головних організаторів такого виду відпочинку розповідає управління туризму та курортів Львівської ОВА.

«KAVA» 

Сплав на байдарках чи катання на сапі – такий подарунковий сертифікат можна замовити у клубі. Презент, як запевняють у  «KAVA», принесе власникам невимовне задоволення, відчуття релаксу та повної гармонії.

Все розпочнеться з інструктажу по техніці безпеки, на якому розкажуть про особливості подорожі, ознайомлять з «транспортом» та навчать правильно триматись й веслувати. Також інструктор супроводжуватиме гостей протягом усієї дистанції.

Довідкова інформація за посиланням https://kava.ua/uk та номером: 093 6339662

 

«Sirka SPORT»

Представники Sirka SPORT запевняють, що у них є все для відпочинку. Можна поплавати на сапах чи каяках, до послуг вейксерф, флайборд, сапборди. Якщо ці слова вам поки малознайомі, то це додаткова мотивація приїхати на озеро Сірка, яке в народі називають «Львівським морем». Варто зазначити, що кількість місць на локацію обмежена, тож, щоб усім відпочинок був приємний, ввели обов’язкове попереднє бронювання входу на територію через сайт https://www.sirka.lviv.ua/

Довідкова інформація за номером: 0738761234.

 

«Львів SUP»

Задорожнє, пляж «Чорна Перлина» – адреса, де навчать веслувати на сапах всіх: від дитини до людини старшого віку. Про це запевняють інструктори «Львів SUP», де чимала кількість дошок під будь який зріст і вагу, жилетки на вагу від 3 кг і до 150. А ще віндсерфінг, вінг, фойл. «Безкоштовно запрошуємо людей з інвалідністю, маємо двомісні дошки для цього і є досвід навчання незрячих людей. Проводимо безкоштовно реабілітацію для учасників бойових дій, а за підсумками місяця скільки зможемо, віддаємо на підтримку армії», – кажуть у Львів SUP.

Довідкова інформація за посиланням https://www.facebook.com/lvivsupclub та номером: 0999209075.

 

 «До води»

Команда «До води» зараз на стадії переформатування, через повну залученість частини людей у інші справи для швидшої перемоги у війні. Тому загалом тримають на паузі групові виїзди та події, які часто відбувались на озері Барвінок, а працюють лише у форматі оренди складених комплектів SUP у Львові, не обмежуючи замовників у локаціях для виїзду.

Розкласти та підготувати SUP до виходу на воду, зі слів представників «До води», зможе навіть людина без досвіду, всього за 15 хвилин. Складений комплект займає об’єм великого туристичного наплічника та важить близько 10 кілограм. Спеціальну сумку-чохол із сапом та комплектуючими легко перевозити у авто чи навіть нести за спиною.

Більше про компанію «До Води» у facebook.com/dovody.travel 

Довідкова інформація за номером: 0956638035.

 

Асоціація гірських провідників «Ровінь»

Досвідчені інструктори запрошують на рафтинг по річці Стрий, від села Тишівниця до села Розгірче. Протяжність маршруту 12 км. За словами представників асоціації усього буде вдосталь: і порогів, і скель, і краєвидів. Адже річка Стрий має розлогу долину, якою протікаючи, творить чудові меандри. Власне завдяки цьому можна милуватись вершинами гір на відстані, бачити розлогі карпатські полонини та оброслі хребти різновіковими насадженнями ялини, буку та смереки. 

За вашим бажанням програма сплаву може бути збагачена харчуванням на лоні природи, після завершення сплаву, трансфером з/до Львова, екскурсіями на Тустань, на Скелі Довбуша чи до наскельного монастиря в селі Розгірче. 

Довідкова інформація за посиланням  https://rovin.com.ua та номером: 0677376163. 

 

Центр байдаркового туризму у Сокалі

Ця туристична локація з’явилась у межах проєкту «Єднає нас Буг» в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014 – 2020 за фінансування Європейського Союзу. У центрі байдаркового туризму можна безкоштовно орендувати байдарки і плисти водами Західного Бугу. 

Довідкова інформація за номером: 0676734166.

 

«Водні походи UA»

Щовихідних пропонують одноденні сплави на каяках мальовничою річкою Рата, в регіоні з Великих Мостів до Сільця «Водні походи UA». Маршрут – 14 км. Передбачені дві зупинки на відпочинок та купання. Є ранкові 

та вечірні сплави. Підійде як досвідченим так і прогресуючим новачкам.

«Вас вразить мальовниче звивисте русло, що проходить дуже часто між кронами кремезних верб, вільх та дубів, а також схожі на гірські перекати, піщані кручі з ластівками, мальовничі стоянки, дикі пляжі та прозора вода», – розповідають організатори.

Вони також анонсують ексклюзивний одноденний сплав-розвідку річкою Західний Буг. Планують пройти ділянку від Яструбичів до Червонограда на новеньких ще не обкатаних каяках «Stella». Вимоги до учасників: досвід сплавів та туризму, вміння плавати. Довжина маршруту 15 км широкою річкою.

Довідкова інформація за посиланням https://www.facebook.com/VodniPohody

та номером: 0676597747.

 

Спортивно-туристичний комплекс «Під дубом»

Неймовірні пригоди у дикій природі пропонує туристична локація у місті Великі Мости. Серед пропозицій сплави на байдарках або індивідуальні подорожі, місця для розміщення наметів, лежанки на бджолах, альтанки, мангали, сауна, краєзнавчий музей, спортзал і всі зручності.

Довідкова інформація за посиланням https://www.facebook.com/pid.dybom або номером: 0974530634.

 

«Турсплав»

«Турсплав» має пропозиції по більш як 20 річках і 4 види водних активностей – байдарки, сапи, пакрафти, рафт-байдарки. «Кожен маршрут ми не тільки неодноразово проходили річкою, але постійно вивчаємо усі краєзнавчі та історичні моменти, дотичні до подорожей, інфраструктурні та природні можливості, туристичний потенціал регіону сплаву. Тому кожна нова подорож насичується цікавими моментами».

Для учасників бойових дій та ВПО передбачені пільги. Довідкова інформація за посиланням https://www.toursplav.info бронювання за номером: 0934208900.

 

Турклуб «Манівці»

Кожні вихідні протягом літа спортивний клуб «Манівці» організовує сплав по річці Дністер. Такі вікенди особливі тим, що учасники мають змогу обрати на чому хочуть йти: катамаран з інструктором, SUP-дошку, каяк, чи байдарку. 

Тривалість туру становить до 5 годин. «Час на річці залежить від того, як хочеш йти: повільно з насолодою, чи зі спортивним азартом – швидко.

Ми розробили цей маршрут аби кожен міг втілити у життя Свою мрію.

Дійство відбувається на лоні природи, з приготуванням їжі в польових умовах, купанням у прохолодній ріці, романтикою незабутніх краєвидів, що гарантує відчуття всеохоплюючого спокою і задоволення», – розповідають організатори.

Реєстрація: https://manivci.org/tours/vikend-na-dnistri/ Довідкова інформація за номером: 0960064948.

 

«Диво Каяк»

Запрошує на Реколекційні сплави: 

25-27 липня. Тема реколекцій «Сходинки до неба по книзі святого Івана Ліствичника». Ріка Дністер. Маршрут: Долина-Устечко. 

7-9 серпня. Тема реколекцій «Як знайти шлях до себе?» Ріка Дністер. Маршрут: Долина-Устечко. 

Зголошення за посиланням https://forms.gle/VmzjpXVgLRcQbnKV9

У вартість, 3 400 грн, входить: праця реколектанта та інструктора; винайм та транспортування каяків; сніданки, обіди вечері, які учасники готують спільно. 

Довідкова інформація за посиланням https://www.facebook.com/dyvokayak та номером: 0983658823.