У Львові провели Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на облаштування меморіального комплексу військових поховань Героїв України на вул. І. Мечникова. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Конкурс тривав 3 місяці. Переможців журі обирало серед 27 поданих конкурсних робіт.

Переможцем обрали проєкт архітекторів з Хмельницького – Віктора Голубєва та Дмитра Райфшнайдера. Його ще будуть доопрацьовувати з членами дорадчої ради, до якої входять військові, родини загиблих та представники духовенства і з якими напередодні зустрічались архітектори.

За проєктом, намогильні споруди на цвинтарі пропонують виконати з білого архітектурного бетону із вкрапленнями натурального каменю ("терраццо"). Разом із надгробним каменем буде місце для розміщення квітів та лампадок. Також збоку біля могил облаштують невеличкі місця для сидіння уніфікованого дизайну.

Важливою частиною зони поховань стане колумбарій – місце для захоронення урн із прахом, куди можна буде спуститися як сходами, так і пандусом.

В кінці "Марсового поля" залишать хрест на честь Української галицької армії, який завершує центральну вісь всього комплексу. Біля хреста буде розміщена молитовна споруда.