У Львові презентували перше видання коміксу про кіборгів Донецького летовища "Історія "трьох". Про це повідомляє "Вголос". Це, фактично, історія декількох годин із життя оборонців Донецького аеропорту, де тяжкопораненого солдата двоє побратимів зголосилися винести ворожою територією до лікарів.

Із трьох головних героїв коміксу в реальному житті живим залишився лиш один – Іван "Катана". За його розповідями та переживаннями, а також за допомогою спогадів інших солдатів, й було створено графічну "Історію трьох".

"Цей комікс достойний того, аби бути широко афішованим. По-перше, він має закарбувати у пам'ять нашого молодого покоління історію про те, що дійсно було. Про те, що і волонтери, і солдати багато зробили для того, аби ми мали ту Україну, яка в нас є. По-друге, я вважаю, що на такому мають виховуватися діти. Щоб це стало для них прикладом, якими українці мають бути», - розповів один із захисників донецького аеропорту із позивним "Павук". Творцем коміксу став Дмитро Ткаченко, який відтворив детально історію у графіці. Перший тираж вийде накладом у 10 тис. примірників українською мовою та 2 тис. примірників англійською мовою. Адже, як зазначили організатори, вони хочуть, аби про подвиги українських кіборгів знали поза межами України. Загалом, заплановано випустити цілу серію коміксів під назвою "Кіборги", де будуть розказані та графічно зображені реальні історії, які відбувалися довкола оборони донецького аеропорту.