Сміттєзвалища - це справжня біда всіх населених пунктів світу, особливо великих. Мегаполіси в десятки разів більше страждають від їхньої кількості. Воно й зрозуміло, адже населення деяких міст перевалює не за один мільйон. Побутові відходи або виробничі, не має значення, все вимагає їх утилізації. З цим неодмінно щось потрібно робити.

На сьогодні самий поки що поширений спосіб боротьби зі сміттям - це транспортування його на спеціальні звалища. Але по суті проблеми з екологічної точки зору це ніяк не вирішує. Міста ростуть, поступово наближаючись до цих же самих місць скидання, так би мовити. Запах, продукти гниття і розпаду, кількість сміття, які вони не в змозі в себе вмістити – все це веде до єкологічної катастрофи.

Классификація

Для того, щоб переробка відходів була максимально ефективною, сміття бажано групувати. Існують спеціалізовані контейнери для кожної окремої групи. Як вони виглядають можна смотреть тут на сайті vtorma.ua. За ступенем небезпеки все сміття ділять на 4 основні класи. Перший найбільш небезпечний для екології, другий здатний завдавати шкоди до 30 років, третій - до 10, ну і четвертий - малонебезпечні. Залежно від походження також поділяють відходи на:

  • побутові;
  • біологічні;
  • промислові;
  • радіоактивні;
  • медичні.

Побутові

Це переважно наслідки продуктів життєдіяльності людини. Вони є всюди. Інший раз йдеш по вулиці і бачиш папірці, огризки та інше. Кожен підвид сміття можна правильно утилізувати, за допомогою застосування сучасних технологій. Пластикові вироби обов'язково потрібно піддавати механічній дії, подрібненню. Цей вид сміття можна легко переробити в інші вироби. Деякі відходи можуть бути використані в для сільського господарства, наприклад, у якості корму для тварин.

Біовідходи

Джерело його походження – люди і тварини. Спалювання - це метод позбавлення від нього. Ветклініки, медустанови, заклади громадського харчування - все це є його безпосереднім джерелом

Промислові

Заводи, фабрики, будівництва - вони дають колосальну кількість відходів. Як правило, його також спалюють або закопують.

Радіоактивні

Це найнебезпечніший вид, які утилізувати не так то просто. Ці відходи не переробляють, їх глибоко закопують, роблячи для нього спеціальні могильники.

Медичні

Сюди входить те, що здатне завдати шкоди здоров'ю. Для цих відходів прописані спеціальні норми по їх переробці.