Школярі щоденно піддаються розумовим та фізичним навантаженням, що вимагають концентрації та міцного імунітету. Збагачення раціону натуральними йогуртами та кефірами на основі заквасок допомагає покращити запам’ятовування інформації, зменшити втомлюваність.

Навіщо додатково вживати йогурти

Біфідо- та лактобактерії, що балансують мікрофлору дитячого кишківника, потрапляють в організм ще після народження, але їх кількість коливається впродовж життя та залежить від образу життя.

Що впливає на вміст кисломолочних бактерій:

  • характер харчування, вживання гострої та кислої їжі;
  • прийом лікарських препаратів, антибіотиків;
  • стреси, нервові та фізичні навантаження;
  • часті інфекційні захворювання.

Коли пробіотиків стає менше, слизова шлунку та кишківника подразнюється, збільшується вміст соляної кислоти, що може спровокувати закрепи, діареї та гастрити. Щоденне вживання молочних продуктів нормалізує кислотність, стабілізує баланс мікроорганізмів.

Кальцій, що міститься у молочних стравах, стимулює ріст кісткової тканини, зміцнює зубну емаль, виконує профілактику захворювань ШКТ. Біфідобактерії допомагають краще перетравлювати їжу, а лактобактерії підтримують pH на нормальному рівні.

Користь натуральних заквасок

Педіатри рекомендують вживати саме натуральні йогурти на заквасках, які не містять штучних добавок. Консерванти і стабілізатори допомагають продовжити термін придатності продукту, але вже через тиждень біфідобактерії втратять свої властивості.

Закваски ВІВО для дітей містять декілька штамів кисломолочних бактерій, які перешкоджають розвитку патогенної флори. Живий йогурт, приготований самостійно, може зберігатися не більше трьох днів. Такий продукт не містить крохмалю та штучних загусників. 

Білок у складі страв майже повністю засвоюється на відміну від незбираного молока, де ці показники не перевищують 35%. Це означає, що дитина краще переноситиме фізичні вправи, буде менше втомлюватися. Імунна система здатна самостійно створювати опір вірусам без додавання профілактичних ліків.

Йогурт можна вживати у чистому вигляді, з додаванням ягід або використовувати у якості заправки до салатів замість майонезу. Різноманітне натуральне меню спонукатиме дитину і в подальшому вживати корисні та смачні продукти.