Автомобільні марки зазвичай йдуть двома шляхами. Перший - це створення електромобіля з нуля, а другий передбачає використання комплектуючих однієї з моделей, що пропонуються на даний момент. В обох випадках використовуються схожі рішення, але розташування компонентів може бути дуже різним. Багато залежить від розміру, корпусу і ряду інших важливих факторів. Стилістичною відмінністю є лише воля дизайнерів. Ви можете купити електромобіль, перейшовши за посиланням.

Те саме стосується і інтер'єру (за винятком панелі приладів, де може відображатися трохи інша інформація). Однак основою завжди є електродвигун, який набагато простіше за конструкцією, ніж його аналоги з двигуном внутрішнього згоряння, а іноді й набагато менший за розміром. Буває, що в машині використовують два таких агрегати по одному на вісь. Потужність передається через просту безступінчасту коробку. Важливо, що, на відміну від двигуна внутрішнього згоряння, електродвигун від початку розкриває весь свій потенціал (максимальну потужність і крутний момент). Звідки береться енергія? Зазвичай від літій-іонних акумуляторів, виробництво яких коштує недешево. Однак пам'ятайте, що ця технологія лише набирає обертів.

Електромобілі - переваги та недоліки

Ви можете бути противником або прихильником таких машин, але на них варто подивитися об'єктивним поглядом. Їхня позитивна сторона - вже згадана екологічність. Вони не виділяють CO2 або шкідливих речовин, що сприятливо для навколишнього середовища. Завдяки цьому навіть сотні електромобілів не зашкодять вашому здоров'ю. Крім того, вони забезпечують ефективне прискорення без затримки часу - швидко реагують, оскільки струму не потрібно досягати певних оборотів двигуна.

Комфорт – теж велика перевага

Електроагрегати працюють дуже тихо і не випромінюють жодних вібрацій, що є нормальним явищем для двигунів внутрішнього згоряння. Відносно проста конструкція також є величезною перевагою. У двигунах на рідкому паливі багато компонентів, схильних до зносу. У електричних аналогів їх немає, тому обслуговування коштує набагато дешевше. Крім того, керування таким автомобілем пов'язане з певними привілеями - в деяких місцях електромобілі навіть можуть користуватися смугами для автобусів.

Є й зворотний бік медалі

Електромобілі через свою технологію важать багато і тому можуть бути менш зручними в управлінні. Причому, чим важчий автомобіль, тим довший гальмівний шлях. Найчастіше обговорювана тема - це запас ходу: якщо дизель і великий паливний бак забезпечують відстань до 1000 км, електромобіль зазвичай справляється лише з 300-400 км за сприятливих умов.

Швидкі розетки дозволяють зарядити акумулятори на 80% приблизно за 45 хвилин. Ще гірше використання класичного домашнього контакту – час заряджання акумулятора може досягати кількох годин. Варто наголосити на проблемах з відповідною інфраструктурою. Вона розвивається швидшими темпами, ніж раніше, тому кількість електричних станцій має швидко збільшуватися, але зараз знайти зарядні станції у місті може бути досить складним завданням.