Польська мова схожа з мовами слов'янських народностей, що дозволяє освоїти базову програму буквально протягом декількох місяців.
Популярність польської мови в наші дні
З кожним роком в українських школах польська мова стає все більш популярною серед іноземних мов, запропонованих до вивчення. І це прослідковується не тільки в Україні, але й на території СНД та Білорусі, зокрема. Великою популярністю користуються і мовні курси, зокрема цей: https://eshko.ua/ua/poland_for_beginners_ukr.htm.

Цьому сприяє відразу кілька причин:

  • Знання польської мови дозволяють отримати карту поляка й успішно переїхати до Польщі для роботи та проживання. Цей документ є підтвердженням етнічного походження іноземного громадянина і надає значний список привілеїв. Однак головною умовою для отримання карти поляка стає успішне проходження співбесіди польською мовою в консульстві. Питання вимоги консула не складні, але достатні для того, щоб визначити розмовний рівень володіння мовою.
  • Володіння польською дозволяє навчатися у ВНЗ європейського рівня. За підсумками завершення навчання випускники отримують диплом європейського зразка, який признається у всіх країнах на території Євросоюзу. Вступити на навчання, закінчивши курси польської мови для ВНЗ і отримавши відповідний сертифікат, нескладно. А вартість навчання і проживання значно нижче, ніж в інших країнах Європи, а подекуди і зовсім безкоштовна.
  • Польська мова відкриває можливість працевлаштування в престижні європейські або міжнародні компанії. Володіння мовою буде плюсом у вашу користь, навіть якщо діяльність роботодавця не пов'язана з державою. Аналогічним чином, польська актуальна для підприємців, які планують вийти на європейський рівень.
  • Зрештою, польська мова просто красива і досить проста в освоєнні