Піца – страва високого ризику. Це знають ті, хто намагався приготувати її в домашніх умовах, використовуючи рецепти, представлені як надійні. Та в Україні можна скуштувати піцу, яку правильно готують за традиційною рецептурою. Її пропонує безкоштовна доставка піци у Луцьку https://lapiec-pizza.lt.ua/.

Італійські експерти з піци попереджають, що навіть найкращі рецепти не допоможуть, якщо ви зробите кілька основних помилок. Дізнайтеся, як готувати піцу правильно та на що варто зважати. А якщо ви захочете отримати цю страву легко та швидко, цілодобово можна замовити її на сайті: https://lapiec-pizza.lt.ua/. Піцу випікають у спеціальній печі всього за кілька хвилин, тому вона має особливий смак.

Що варто врахувати під час приготування?

  • Правильно вибирайте борошно.

Воно не повинне бути надто м’яким, тому що тоді тісто матиме отвори чи буде занадто твердим. Це зробить піцу гумовою та важкою для засвоєння. Найкраще борошно те, що містить від 10 до 12 г білка.

  • Дріжджі та сіль у жодному разі не повинні контактувати між собою.

Сіль руйнує їхні властивості. Тому розчиніть дріжджі та сіль у двох окремих мисках із водою, а потім з’єднайте їх із борошном. Завдяки цьому вода зменшить шкідливий вплив солі.

  • Чим довше тісто піднімається, тим краще.

Піцу не можна готувати поспіхом, бо тоді вона буде твердою й сируватою всередині. Весь процес в ідеалі повинен складатися з двох етапів. Спочатку тісто повинно підніматися від 2 до 3 годин, щоб дріжджі в ньому добре працювали. Другий етап займає від 6 до 8 годин.

Наступний етап підготовки вимагає ручних навичок, оскільки будь-який неправильний рух може безповоротно зруйнувати структуру й консистенцію тіста. Розминайте його лише кінчиками пальців. Вам обов’язково потрібно розлучитися з качалкою. Занадто сильні інтенсивні рухи зменшать кількість тіста і зроблять його дуже твердим.

  • Підберіть температуру випікання.

В домашніх умовах це близько 240-250 градусів. Дров’яні печі чи професійні прилади в піцеріях можуть досягати температури від 300 до 400 градусів. Будьте обережні з плитою з вентиляцією – можна пересушити піцу.

Як правильно приготувати тісто?

Інгредієнти на 4 порції:

  • 340 г борошна;

  • 5 г сухих дріжджів;

  • 1,5 чайні ложки цукру;

  • 1,5 чайні ложки солі;

  • 2 чайні ложки оливкової олії;

  • 250 мл теплої води.

Тісто має бути легке, тонке й гарно запечене по краях. Для цього розчиніть дріжджі в теплій воді та відставте на 10 хвилин. У великій мисці з’єднайте борошно, цукор, сіль і вилийте дріжджі. Вимішуйте 5-10 хвилин на присипаній борошном стільниці чи дошці, поки тісто не стане однорідним і еластичним. Відставте на 10 хвилин. Покладіть тісто назад у миску і замісіть його на оливковій олії. Розділіть на порції по 150 г і сформуйте кулі.

Накрийте тісто фольгою та дайте йому піднятися протягом 45 хвилин (воно повинно подвоїти обсяг). Це спрощений варіант, якщо не маєте багато часу. Коли тісто підніметься, розігрійте духовку до 230 С. Посипте тісто борошном і розкатайте, щоб видалити зсередини бульбашки повітря. Сформуйте тісто з коржів діаметром близько 30 см. Випікайте з улюбленими начинками приблизно 10-15 хвилин.