Технологія упаковки Bag In Box стає все більш популярною у харчовій та хімічній промисловості. Ефективність цього рішення визначається насамперед правильним вибором системи упаковки. Що треба знати про машини BAG-IN-BOX, які адаптують виробництво до цієї технології?

Мішечок у коробці, тобто упаковка замість консервантів

Технологія Bag In Box, хоча все частіше використовується у виробництві та переробці харчових продуктів та хімічних речовин, все ще залишається досить невідомим рішенням. Як випливає з назви, це спеціальна система пакування рідких і напіврідких продуктів у спеціально виготовлений багатошаровий мішок, який потім поміщають у більш міцну упаковку - коробку - для полегшення транспортування та посилення захисту. Мішки в упаковці Bag in Box складаються з декількох спеціально підібраних шарів, які відіграють захисну роль від зовнішніх факторів. Завдяки цьому плівки, що складають пакувальні шари, ефективно перешкоджають потраплянню повітря, що створюючи бар'єр. До основних переваг цієї технології можна віднести економність та ергономічність упаковки, після інвестування в спеціалізоване обладнання, тобто пакувальні машини, подальше виробництво та обробка базується на використанні дешевих матеріалів, що регулярно скорочують виробничі витрати. Завдяки герметичному середовищу упаковка є здоровою та гігієнічною системою, яка гарантує безпеку продукту, мінімізуючи втрати внаслідок неправильного транспортування та зберігання. Не менш важливим фактором є екологія, матеріали, які використовуються для виготовлення упаковки, не містять токсичних добавок, тому їх легко переробити. Картонні коробки та поліетиленові пакети можна легко розділити, таким чином зменшуючи витрати на утилізацію.

Технологія BagInBox порівняно з використанням сталевих або пластикових бочок дозволяє заощадити до 30 відсотків. Зручна форма та урізноманітнення розмірів об'єму від кількох до навіть 1000 літрів дозволяє адаптувати її до піддонів або контейнерів, які використовуються для більшого транспорту.

Bag In Box в основному використовується в харчовій та переробній промисловості. Ця технологія використовується для пакування концентратів, кулінарних олій, фруктових і овочевих соків, вина, води, пива і навіть яєчної м’якоті, тобто там, де потрібна безпека зберігання. Завдяки герметичному способу обробки ця система дозволяє ефективно продовжити термін зберігання, тому не доведеться використовувати консерванти у виробництві. Однак для повного використання всіх можливостей цієї системи необхідне спеціальне обладнання.

Що ви повинні знати про пакувальні машини Bag In Box?

Напівавтомат як стандарт

Різноманітність виробництва та продукції для упаковки в технології Bag In Box відображається на різноманітності пакувальних машин. Основна група включає напівавтоматичні пакувальні машини типу Bag In Box 1.20, призначені для упаковки рідких продуктів, таких як вода, сік, вино та олії. Незважаючи на неповну автоматизацію виробництва, це дуже ефективне рішення, пристосоване для задіяння в безперервній роботі, що обслуговує від 200 до 240 циклів на годину в режимі одноосібної роботи, залежно від розміру упаковки та ефективності оператора. Мішки, які використовуються для цієї системи, виготовлені з багатошарового ламінату ємністю від 5 до 20 літрів, який стандартно оснащений роз'ємами, запресованими в мішок або зручною пробкою. Завдяки ергономіці виробництва та ефективному режиму роботи, це найпоширеніша модель на підприємствах харчової промисловості.

Спеціальний захист для спеціальних виробів

Більш розвинене покоління напівавтоматичних пакувальних машин використовує т. Зв. технологію Ultra Clean, призначену для виробництва та переробки, що вимагає додаткового захисту робочого середовища. Наприклад, пакувальна машина Bag In Box 1.220 UC використовує головки з технологією UC, яка герметично відокремлює пакувальний простір від повітря у виробничому цеху. В її основі лежить надмірний надлишковий тиск у камері, що ефективно запобігає потраплянню повітря. Завдяки цьому кожен цикл упаковки, що використовує газ, змінюючий атмосферу, викликає стерильне середовище наповнення. Машина може бути використана для розливу рідких і напіврідких продуктів, таких як напівперероблені фруктові або овочеві продукти, які завдяки використанню вакуумної упаковки та герметичної камери додатково продовжують термін зберігання. Як і стандартні пакувальники, UC може працювати з мішками місткістю від 5 до 20 літрів, але герметичне середовище трохи збільшує час служби