Причина популярності електрогрилей - смакові якості м'яса, риби та овочів як при готуванні на відкритому вогні. Сучасні функції дозволяють домогтися потрібних параметрів прожарювання, зберегти соковитість і оригінальний смак продукту після термічної обробки. Але не всі із заявлених товарів виправдовують очікування покупця. Вивчивши пропозиції на сайті Vse.ua ми відібрали три пристрої, які краще за всіх готують стейки.

Scarlett SC EG350E05

Плюси:

  • Роздільне керування верхнім і нижнім нагрівом
  • Таймер на 30 хвилин (з кроком в 1 хвилину)
  • Плавне регулювання верхньої кришки
  • Фіксація у 2-х положеннях: для паніні і для м'яса (відкривання гриля на 105° і 180° для ідеального результату)

Мінуси:

  • Немає вбудованого термометра для мяса - за такі гроші можна було б передбачити.
  • Щоб гриль міг нагрітися як слід, потрібно близько достатньо багато часу.

Потужний гриль 2000 Вт з інтуїтивно зрозумілим електронним керуванням для професійного результату в домашніх умовах! Спеціальний знімний піддон для соку, знімні панелі, компактне зберігання шнура, ручка, що не нагрівається, та прогумовані ніжки для максимально комфортного використання і зберігання приладу.

Tefal OptiGrill+ GC712D

Плюси:

  • конструкція гриля, яка дозволяє якісно смажити продукти різного ступеня вологості
  • автоматичне визначення бажаного ступеня прожарювання в залежності від товщини шматка
  • колірний індикатор ступеня прожарювання і звукові сигнали, які супроводжують кожен етап роботи
  • додатковий лист для приготування закусок і випічки

Мінуси:

  • досить висока ціна

Основна відмінність від попередньої версії - можливість регулювання температури при ручному режимі управління. Крім автоматичних налаштувань приготування різних типів продуктів до різного ступеня прожарювання з урахуванням товщини шматка і обсягу продуктів, гриль відрізняється зручністю конструкції. Мало того, що панелі розташовуються під кутом і знімаються - їх можна мити в посудомийній машині.

Delonghi CGH1030D

Плюси:

  • достатня потужність для швидкого смаження
  • великий розмір робочої поверхні
  • три режими роботи: контактний гриль, відкритий гриль, гриль-піч

Мінуси:

  • миття панелей в посудомийній машині впливає на них негативно
  • гучні звукові сигнали

Контактний гриль De'Longhi CGH1012D відрізняється перш за все своєю конструкцією: нагрівальні елементи у нього не під жаровнями, а вбудовані в них. За рахунок такого їх розташування, а також 2000 Вт потужності і можливості регулювання температури від 60 до 230 °C - гриль ідеально підходить для смаження яловичих стейків і приготування безлічі інших страв.