Вибір правильної будівельної команди - одне з найважливіших рішень у процесі будівництва. Від цього значною мірою залежить, коли буде завершено будівництво і скільки воно фактично буде коштувати. Відповіді на наступні 5 питань повинні вам дуже допомогти знайти надійні будівельні фірми у Львові, до яких можна звертатись.

Ви знайшли спільну мову з підрядником?

Ви будете мати справу з підрядником вашого будинку близько 6-12 місяців. Це тривалий період. Якщо ви не зможете спочатку з ним зв’язатися, навряд чи це згодом покращиться. Важливо враховувати особистість та вміння ефективно спілкуватися, приймаючи таке рішення, відсутність цих факторів може дорого коштувати.

Для переважної більшості людей будівництво - це величезна інвестиція у час та ресурси. Це ваш дім. Це ваші гроші. Переконайтесь, що будівельники, які працюють з вами, знають про це. Якщо у вас з самого початку погані передчуття, краще шукайте когось іншого.

Чи подобається вам робота будівельників?

Особистість - це не все. Ретельно перевіряйте портфель підрядника. Подивіться на нього з будь-якого кута і поставте всі можливі запитання. Хороший будівельник із задоволенням відповість на ваші запитання та розвіяє будь-які сумніви. Найкраще, якщо у вас є можливість порозмовляти з тими, хто був клієнтом вашої будівельної команди.

Він контактує з вами?

До і під час будівництва у вас виникне багато питань і сумнівів щодо реалізації наступних етапів будівництва. Ви повинні мати можливість поговорити безпосередньо зі своїм підрядником. Пам'ятайте, хороший підрядник - дуже зайнята людина. Але він повинен бути гнучким та доступним для всіх своїх клієнтів. Якщо ваші запитання і сумніви залишаються без відповіді, це поганий знак.

Відносини з субпідрядниками

Ви повинні знати, чи працює ваш підрядник з субпідрядником. Важливо знати, як довго вони співпрацюють і наскільки досвідчені у своїй галузі. Надійний підрядник працює лише з хорошими, надійними та досвідченими командами.

Також варто звернути увагу на можливість спілкування з іншими будівельниками, якщо ви не доручите будівництво одній команді, яка буде реалізовувати проект від фундаменту до квітки. Часто трапляється, що будь-які проблеми пояснюються помилками попередніх підрядників. Муляри можуть поскаржитися на підрядників фундаменту, столяри - на каменярів, а на столяра - професіонали, що наклеюють шпалери. Тому у вас може скластись враження, що ви маєте справу з дітьми, які сперечаються над іграшкою.

Репутація

Існує багато веб-сайтів, на яких можна опублікувати думки щодо будівельних команд. Однак специфіка Інтернету така, що лише незадоволені клієнти пишуть на таких веб-сайтах, а по-друге, компанії можуть публікувати замовні відгуки. Справжній маркетинг - з вуст в вуста, тобто думка друзів та знайомих.